НОВИНИ


Й. Фандъкова: Бъдете търпеливи; ремонтираме и по празниците

12 5260 22.04.2011
Й. Фандъкова: Бъдете търпеливи; ремонтираме и по празниците
Й. Фандъкова

В понеделник на обяд движението на кръговото на Четвърти километър ще е изцяло отворено.



За пореден ден кръговото кръстовище на Четвърти километър е затворено за ремонт. Огромни задръствания бяха предизвикани именно от работата там още вчера. На мястото се работи денонощно, съобщава БТВ.

Непрестанна работа и недотам приятни пожелания от страна на изнервени шофьори предшестват появата на пет сантиметра пласт асфалт на възлово столично кръстовище. Ударният ремонт на кръговото на Четвърти километър продължи и тази нощ.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова лично провери качествено ли се върши работата и с какви темпове. Общината ще използва по-лекия трафик през почивните дни, за да може напълно да завърши полагането на новата настилка. За това и по Великденските празници този участък ще бъде затворен за частни автомобили. Ще минават само редовните линии на градския транспорт. Засиленото полицейско присъствие в района пък ще осигурява спокойствието на работниците, които вече са имали пререкания с недоволни граждани.

Амбицията на общината е ремонтът да завърши изцяло преди първия работен ден - вторник. Дотогава кметът на София призова хората да търсят обходен маршрут и да проявят търпение. За ремонта на Четвърти километър и промените, предвидени за столицата, кметът на София Йорданка Фандъкова осведоми, че изпълнителят е поел ангажимент в понеделник на обяд движението на кръговото да е изцяло отворено. Това за мен е изключително важно, затова и лично следя графика. Работи се денонощно и кръстовището е затворено за движение, но има достатъчно алтернативни трасета. Избрахме великденските празници, защото тогава в София има много по-малко автомобили.

В момента се работи на над десет ключови обекта на територията на Столична община. Извършват се и множество текущи ремонти – ще се работи по време на целите празници. Имаме пренареждане на жълтите павета в центъра на града. Има ремонт на площад "Журналист”, работи се и по "Богатица” в квартал "Лозенец”. Има текущи ремонти във "Връбница”, "Нови искър”, "Възраждане” – опитваме се да се възползваме максимално от празничните дни, но няма как – много са обектите в София, така че се надявам столичани да проявяват разбиране, защото след като завършат ремонтите ще имаме това, за което си мечтаем, каза още кметът на София.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама