НОВИНИ


Хага събира българските медии от цял свят

12 4869 25.04.2011
Хага събира българските медии от цял свят

Премиерът Бойко Борисов ще открие Седмата световна среща на българските медии, организирана от БТА в холандската столица Хага. Гост на форума ще бъде и министърът на външните работи Николай Младенов.



През тази година във форума ще се включат повече от 40 български медии от цял свят. В него ще участват представители на печатни и на електронни издания, на радио- и телевизионни канали от над 20 държави. Сред тях са наши сънародници от САЩ, Канада, Великобритания, Испания, Гърция, Израел, Унгария, Чехия, Холандия, Сърбия, Румъния, Украйна, Молдова. Поканени са и нови медии от Швеция, Китай и Южна Африка, които не са участвали в срещите досега.

Темата на форума е "Медии и пари", а във фокуса на внимание ще бъдат проблемите на икономиката на медиите и тяхното финансиране, собственост и независимост, промените и развитието на медийната инфраструктура, авторското право и др.

Работната част на срещата ще продължи до 29 май в холандския град Хилверсум. Наричан европейска столица на медиите, в него са разположени студиата и офисите на всички холандски- и на много европейски телевизионни- и радиоканали. В града се намира единственият в света Музей на медиите, който е архитектурна забележителност, и най-големият аудио-визуален архив в Европа, в който се съхраняват над 700 000 часа телевизионни, радио, музикални и филмови записи.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама