НОВИНИ


Протестиращи срещу горивата: Не ви щем високите цени!

11 5391 28.04.2011
Протестиращи срещу горивата: Не ви щем високите цени!

Представителите на големите компании, членки в Съюза на обединенията в автомобилния транспорт, няма да участват в демонстрациите.



В София днес се провежда пореден протест срещу цените на горивата, като участниците в него ще тръгнат в четири лъча от различни места на столицата и ще се съберат пред храм-паметника "Александър Невски".

В протеста ще се включат малките автомобилни превозвачи, защото представителите на големите компании, членки в Съюза на обединенията в автомобилния транспорт, казаха, че няма да участват в демонстрациите. Те обясниха, че правителството изпълнявало исканията им за прилагане на мерки за поевтиняване на продуктите.

Недоволни от скъпите бензин и дизел от Враца, Перник, Кюстендил са пожелали да се включат в протеста. Организаторите настояват цените на горивата да се намалят до 2 лева с ДДС, като се либерализира вносът. Затова те искат законодателни промени и пълна прозрачност на разпределението на вносителите на пазара.

Движението в столицата засега е спокойно, но се очакват големи закъснения след 14.00 часа, когато ще започнат да се движат колоните заради протеста, който ще се проведе днес.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама