ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 7 януари

0 4002 06.01.2008
Предстоящо на 7 януари

В поделенията от Българската армия откриват новата учебна година; в София отварят трапезария за социално слаби граждани; теглят имената на 118 коректни клиенти, които ще получат подаръци от "Софийска вода"; в българската църква в Одрин откриват изложба.


На 7 януари в поделенията от Българската армия ще бъде открита новата учебна година. Заместник-началникът на Генералния щаб на Българската армия по операциите и подготовката генерал-лейтенант Галимир Пехливанов ще участва в откриването на учебната година в Професионалния сержантски колеж към Националния военен университет “Васил Левски” във Велико Търново. Началникът на управление „Съвместна подготовка” – ГЩ бригаден генерал Димитър Димитров ще участва в откриването на учебната година в Професионалния старшински колеж към Висшето военноморско училище „Н.Й.Вапцаров” във Варна, в който се обучават 12 военнослужещи. Учебната 2008 година ще бъде открита и в поделенията на Сухопътните войски. Командващият Сухопътните войски генерал-лейтенант Иван Добрев ще посети поделение 34 340 – Горна Баня. Командващият ВМС вицеадмирал Минко Кавалджиев ще открие учебната година във Военноморска база –Варна.

Трапезария за социално слаби граждани ще открие в 12 часа столичната организация на БЧК. В нея ще се хранят 100 предварително анкетирани граждани – самотни възрастни хора, болни, хора с увреждания, бездомни и други, които не ползват други социални кухни. Трапезарията се намира в жк “Иван Вазов” на бул. “Витоша” № 99 А, бл.55.

На Ивановден Иван Иванов – главен секретар на „Софийска вода”, ще изтегли имената на 118 коректни клиенти, които ще спечелят награди от новогодишната томбола на дружеството. В томболата участват повече от 250 хиляди клиенти. Това са всички, които на 31 декември 2007 г. не са имали задължения към „Софийска вода”.

На 7 януари в 11 часа в гр. Одрин (Република Турция) в българската църква “Св. Георги” ще бъде открита изложба – постоянна експозиция “Делници и празници на българите в Одринска Тракия”. Изложбата е подготвена от Националния исторически музей и Генералното консулство на Република България в Одрин и ще бъде открита от Министъра на културата проф. Стефан Данаилов. Той ще направи и първата копка за възстановяването на втората българска църква – катедралния храм на българската християнска общност “Св. Константин и Елена”.

Комисията за защита на личните данни дава пресконференция в БТА от 11 ч. Ще бъдат представени новоизбраните от Народното събрание на Република България председател и членове на Комисия за защита на личните данни.


Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама