НОВИНИ


Областен управител ужилил държавата със 70 000 лв.

14 6909 29.04.2011
Областен управител ужилил държавата със 70 000 лв.

Областния управител на Пловдив Иван Тотев неправомерно източил от хазната 70 000 лева, сключвайки договори с щатни служители в областната управа по проект “Античен стадион Филипопол”. Сигналът за създадената порочна схема е внесен в Комисията за борба с корупцията в парламента от партията на Яне Янев, съобщи Емил Василев от РЗС.



От партията на Янев настояват комисията да възложи на НАП да провери доходите на тези хора, а органите на Държавния финансов контрол да направят ревизия на договорите, сключени от Тотев, съобщава “Дарик”.

В сигнала са изброени 5 граждански договора. Единият е с Радослава Ташкова, административен секретар на ГЕРБ в града под тепетата. Назначена като счетоводител по проекта за възстановяване на античния стадион, тя е получила 12 000 лева. Друг граждански договор е сключен с Иван Селенски, който е бил назначен на длъжност "координатор" на проекта, за което е получил 9000 лева. Камелия Гешева е била ръководител на координационно звено, за което са й отпуснати 14 000 лева. Четвъртият граждански договор е на Петър Касабов, назначен за мениджър (правен), като му се дават 14 000 лева. Петият граждански договор е на Емилия Петрова Ангелова, която е действащ адвокат, ръководител на проекта. Тя получава най-голямата сума - 20 500 лева", поясни Василев. От правна гледна точка това е абсолютно незаконно и се приравнява на източване на бюджетни средства.

От РЗС са отправили и парламентарно питане до министър-председателя с въпроса доколко е наясно, че наркопазарът у нас се покровителства от високопоставени лица в МВР, начело с човек с инициали С.Ф., който получавал по 70 000 лева месечно за това.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама