НОВИНИ


Р. Петков: Ценностната система на МВР е удари, бой!

50 6265 01.05.2011
Р. Петков: Ценностната система на МВР е удари, бой!
Румен Петков Булфото

Това е един рецидив в МВР, това е рецидив на министъра на вътрешните работи. Нали не се съмнявате, че Николай Цонев ще осъди България и за това плащаме ние с данъците си, заради безумието на министър Цветанов. Аз съм убеден, че всички в левицата, включително и ръководството, съзнават значимостта на кандидатурата, защото един провал на първия вот на президентските избори би довел до катастрофа на м



Това каза бившият вътрешен министър Румен Петков в предаването „Неделя 150" по БНР по повод разпространените кадри от ареста на Тенчо Попов.

„Аз не допускам, че в академията на МВР са обучавани служители да арестуват в болница човек в тежко здравословно състояние. Нали не се съмнявате, че Николай Цонев ще осъди България и за това плащаме ние с данъците си, заради безумието на министър Цветанов. Премиерът Борисов трябва да сложи край на тези неща", каза още Петков.

Според него със случая в ареста на Тенчо Попов трябва да се види кой е инструктирал полицаите. Това обаче не може да стане без да се създаде анкетна комисия, категоричен е Петков, който намекна, че в противен случай полицаите няма да бъдат наказани.

„Въпросът е за ценностната система на МВР. Днес нашата ценностна система е бой, удари", заяви още Петков и припомни, че БСП ще сигнализира ЕК.

Считам, че факторът ДПС на тези президентски избори може да реши въпроса в една или друга посока и който подценява ДПС допуска много голяма грешка. Много е лесно да се движим на гребена на вълната, да плюем, да ругаем, но когато дойде мига, когато трябва да се взимат здравите и солидни решения нещата стоят по малко по-различен начин, допълни депутатът.

Петков заяви още, че засега в левицата доминират гласовете за издигането за президентската кандидатура на Стефан Данаилов. „От всички фактори прозвуча надеждата Стефан Данаилов да се кандидатира за президент. Стефан Данаилов е човек, който не се нуждае от легитимация и представяне. Човек, който в морален, политически и в управленски план е доказал себе си", каза още Петков. По думите му обаче мнението на голяма част от левицата се разминава с това на самия Данаилов. „С риск, Стефан е човек, който много обичам и уважавам, първо като човек, след това като политик, да ми обиди, защото той е много чувствителен на тази тема. Мисля, че Стефан е нужния на България президент", допълни той.

Депутатът от БСП заяви, че левицата има много възможности за силни кандидатури и посочи Меглена Плугчиева, Ивайло Калфин и Петър Корумбашев. „Аз съм убеден, че всички в левицата, включително и ръководството, съзнават значимостта на кандидатурата, защото един провал на първия вот на президентските избори би довел до катастрофа на местните избори", коментира Румен Петков.

Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама