НОВИНИ


Акция "Хиените" разби престъпна група за скъпи коли

15 7033 01.05.2011
Акция "Хиените" разби престъпна група за скъпи коли

При специализирана полицейска операция „Хиените” тази нощ бе разбита престъпна група за кражба на луксозни автомобили.Операцията е проведена във Велико Търново, Пловдив и Пазарджик и в района на магистрала „Тракия” при отбивката за Церово и Виноградец.



Това съобщи пред Агенция „Фокус” министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов. 

Късно снощи пред хотел във Велико Търново е откраднат джип БМВ Х5 с румънска регистрация. Крадците с крадения автомобил са отпътували за Пловдив. Там, също пред хотел, са откраднали втори джип, с русенска регистрация. Тръгнали са по стария път Пловдив – Пазарджик, откъдето преминават на магистрала „Тракия” и стигат до отклонението за Велинград – Церово. Автомобилите са се укрили в лозовите масиви край пътя. Полицаите извършили съответните заградителни мероприятия. При излизането на двата джипа, единият се върнал в гористата местност, а другият тръгнал директно срещу полицейския автомобил, не спрял и ударил полицейската кола. Полицията е отправила предупреждение за спиране, при което шофьорът се насочил към тях. Полицаите стреляли във въздуха, стреляли в гумите, но колата не спряла, преминала покрай тях, при което закачила един полицай, който е леко ранен в крака. Автомобилът продължил и след около километър преследване, пропаднал в дере.

При огледа, който е извършен от полицаите, е открито едно лице, простреляно и починало. В автомобила е намерен компютър за разкодиране на защитата на автомобили, с който е извършена кражбата, както и румънските номера на колата. След кражбата, крадците са му сложили пловдивски номера.

„Колегите предприемат допълнителни действия за издирването на втория автомобил и преди около час, той е намерен изоставен в района на Церово в гористата местност. В момента продължават процесуално-следствените действия, текат претърсвания на адреси на обектите от операцията „Хиените”, каза Цветанов за „Фокус”.

Разбита е изключително опасна престъпна група, специализирана в кражба на автомобили БМВ. По оперативни данни, на седмица са отнемали между пет и седем БМВ – каза Цветанов за „Фокус”.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама