АРТ ДЖУНГЛА


Васко Василев: Свирих на откриването на НДК

1 6980 01.05.2011
Васко Василев: Свирих на откриването на НДК
Васко Василев

За мен работата е удоволствие, като бях малък свирех по 8-10 часа, сега само понякога свиря по два часа.



Пристигнах за турнето с „Чамбао”, ще имаме концерти в Русе и в София. Винаги съм харесвал фламенкото, тази музика ме обсебва, каза цигуларят Васко Василев в предаването Нека говорят по бТВ.

Лили Иванова, Васко Кеца са звезди, те са успели да направят кариера от по 30 години, а това е важно, каза цигуларят.
Имам книга „Васко 40”, там обяснявам, че съм грешка, тъй като майка ми е забременяла на 18 години, имам прекрасно семейство и три сестри. Баба ми е била слугиня на Иван Вазов, беше много набожна. Другата ми баба в Силистра ме научи да чета на 4 годинки. Цигулка хванах за първи път малък, свирих на ансамблеята Знаме на мира. Баща ми е цигулар, те ме пратиха в музикалното училище да проверят дали мога да пея, а после реших да свиря на цигулка. Сестра ми ще свири с мен на концерта в НДК, разказа Васко Василев.

Баща ми разбираше, че в България я няма тази школа, която я има в Русия или Америка. Благодарение на него отидох да уча в Москва. Свирил съм на всички знаменитости – Чаушеску, Живков. Социализмът ми даде супер образование, прати баща ми и майка ми в Москва, за да ме гледат, докато свирех и се обучавах. Днес има повече развлечения, преди нямаше такива и свирех на цигулката. Л. Живкова ме покани да свиря на откриването на НДК, а днес ще свиря на неговата тридесетгодишнина, припомни си миналото Василев.

Довечера ще свиря заедно с Васко Кеца, ще изпълня Ако си дал на Емил Димитров. Жените винаги са ми помагали, имам жена до себе си, каза накрая виртуозът.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама