СВЯТ


Осама бин Ладен записал предсмъртно обръщение

11 7098 03.05.2011
Осама бин Ладен записал предсмъртно обръщение
Осама бин Ладен Ал Джазира

Представители на американските служби предполагат, че непосредствено преди смъртта си в нощта срещу понеделник, лидерът на „ал-Кайда" Осама бин Ладен е записал обръщение, което скоро може да бъде публикувано.



От АП посочиха, че все още не е ясно дали става въпрос за аудио- или видео обръщение. Според източника на агенцията, в момента на записа, бин Ладен не е знаел за готвеното нападение на американски командоси.

Разузнавателни специалисти коментираха, че новото обръщение на лидера на „ал-Кайда" може да се разтълкува като последно послание от гроба и да подхрани надеждите на тези ислямисти, които смятат, че той е още жив. Аудио- и видеозаписите на терористичните лидери обикновено се появяват във форуми, посещавани от ислямисти.

Frognews.bg припомня, че в извънредно обръщение към нацията американският президент Барак Обама официално потвърди новината за убийството на бин Ладен. Той каза, че убийството на бин Ладен е най-сериозното постижение на американската нация, която след терористичните атаки от 11.09.2001 г. е била по-обединена от всякога.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама