ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 8 януари

0 4028 07.01.2008
Предстоящо на 8 януари

Националното ръководство на ДСБ дава пресконференция; аптеките в страната затворят за 1 час в знак на протест заради непрозрачната политика на Министерството на здравеопазването; представят проекта на Глобалния екологичен фонд и Световна Банка „Поморийско езеро".


Софийският апелативен съд заседава по жалбата на австралиеца Джо Пол Фрийман за налагане на по-лека мярка за неотклонение. Заседанието е от 10 часа.

Националното ръководство на Демократи за силна България ще даде пресконференция. Брифингът ще бъде утре, 8 януари от 11.30 часа в централата на ДСБ на улица “Кърниградска”.

Във връзка с проект, финансиран от бюджета на Европейската Комисия и бюджета на Република България, изпълняван от Държавна агенция по туризъм, Председателя на ДАТ, Анелия Крушкова, ще даде пресконференция на 08.01.2008 г., от 11.00 часа, в национален пресклуб на БТА. Тема на пресконференцията: „Отлична българска туристическа дестинация - Тракийският дух”. В рамките на проекта Държавна агенция по туризъм ще избере една отлична туристическа дестинация, след като осъществи изборна процедура на национално ниво.

В знак на несъгласие с непрозрачната политика на Министерството на здравеопазването, създаваща все по-голям хаос във фармацевтичния сектор, аптеките в страната ще бъдат затворени за 1 час от 12.00 ч. Аптеките подкрепящи протеста няма да работят в продължение на най-малко час на от 12.00 ч. На входовете им ще бъдат поставени указания за най-близката дежурна аптека.

От 11.00 ч., в зала 5 на Столична община ще бъде тържествено открита дейността на „Перах - България”. На събитието ще присъстват Бойко Борисов - кмет на София, Н. Пр. Ноах Гал Гендлер - посланик на Израел, Екатерина Виткова - заместник министър на образованието и науката, Йорданка Фандъкова – заместник кмет на София, Амос Кармели - директор на “Перах”, проф. Ивайло Търнев - президент на “Перах-България”.

От 9 часа в зала № 1 на Пловдивският районен съд ще се разгледа дело срещу подсъдимата Йорданка Ч. Срещу нея е повдигнато обвинение по чл. 202, НК. В гр. Пловдив за периода м. декември 2002 г. – м. януари 2004 г. при условията на продължавано престъпление като длъжностно лице – главен счетоводител в Съвет на адвокатска колегия / САК / Пловдив е присвоила чужди пари – 10590 лв., връчени в това й качество да ги пази и управлява.

Сдружение “Зелени Балкани” в партньорство с Община Поморие и Министерство на околната среда и водите изпълняват проект „Поморийско езеро – консервация, възстановяване и устойчиво управление”. Проектът е един от двата в България финансиран от Глобалния екологичен фонд и Световна Банка. В тази връзка Звеното за управление на проекта организира среща на 2008 г. от 16,30 часа в конферентната зала на Национален център за социална рехабилитация „Свети Георги” - гр. Поморие.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама