НОВИНИ


СРС-та били необходими, а всяко забавяне фатално

6 4743 06.05.2011
СРС-та били необходими, а всяко забавяне фатално
Цветан Цветанов Булфото

Вътрешният министър Цветан Цветанов обясни, че всяко забавяне в използването на СРС може да осуети задържането на дадена престъпна група.



„Това е и причината като министър на вътрешните работи да издам 142 заповеди за използване на СРС, каквото право ми дава чл. 18 от закона", аргументира се той за изнесените данни в парламента от Христо Бисеров (ДПС), който пое на ротационен принцип шефското място в подкомисията за контрол на СРС.

Цифрите показват, че три пъти седмично Цветан Цветанов е издавал разрешение за използване на СРС-та.

Според Цветанов през последните две години българската правоохранителна система е постигнала успехи, които по никакъв начин не могат да се доближат до успехите на предишното правителство.

„За тези две години ние успяхме да задържим 23 тона оцетен анхидрид, които са достатъчни за производството на осем тона хероин, разбихме три нелегални печатници за фалшиви пари, чиято стока е засичана в 24 държави. Всичко това не е могло да бъде реализирано по време на управлението на тройната коалиция. Именно тогава ние загубихме доверието на нашите евроатлантически партньори”, похвали се Цветан Цветанов, пише Днес.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама