АРТ ДЖУНГЛА


Д. Петров: Първия ми филм просто го спряха!

6 7681 08.05.2011
Д. Петров: Първия ми филм просто го спряха!

У нас не съм получавал награди за филмите ми, но филмите ми имат награди в чужбина. Във Венеция получих награда за „Капитана”, за „Таралежите се раждат без бодли” получихме сребърен медал в Москва. 8 години не ми дадоха да работя, после направих една новела "Празник", видяха я и ...просто я спряха, а това беше първата роля на Гинка Станчева.


Режисьорът на култовите филми „Таралежите се раждат без бодли”, „Куче в чекмедже”, "С деца на море" и „Васко да Гама от село Рупча” гостува в предаването Насреща Люба Кулезич по ТВ7.

Той сподели, че от 20 години не е стъпвал на снимачна площадка. След промените в нашата държава ми дадоха документи за пенсиониране, каза той. Най-напред спряха производството на филми, но моите приятели – режисьори и асистенти продължаваха да ме посещават.

У нас не съм получавал награди за филмите ми, но филмите ми имат награди в чужбина. Във Венеция получих награда за „Капитана”, за „Таралежите се раждат без бодли” получихме сребърен медал в Москва, сподели режисьорът.

Много е важно режисьорът да има усет да избере правилното дете за ролята във филма, каза Петров и разказа как са подбирали малките актьори. Всички деца, с които съм работил, бяха прекрасни. 

Завършил съм в Чехия, 8 години не ми дадоха да работя, после направих една новела "Празник", видяха я и ...просто я спряха, а това беше първата роля на Гинка Станчева, припомни си Петров.

Д. Петров беше талантлив и неудобен човек с истините си, защото не е слагач, каза Св. Крумова.

Мечтаех да бъда актьор едно време, но след като застанах зад камерата не можех да мина отпред, обясни режисьорът.
Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама