ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 9 януари

0 4129 08.01.2008
Предстоящо на 9 януари

Започва годишна конференция за обучение и квалификация на аташетата по отбраната и военните аташета; СДС започват срещи с партийни лидери за обсъждане на предложения за промени в избирателната система; дискутират реформата в лозаро-винарския сектор; честват 130–та годишнина от боевете при Шипка и Шейново.


Министър-председателят Сергей Станишев ще открие с лекция годишната конференция за обучение и квалификация на аташетата по отбраната и военните аташета на България. Форумът ще се проведе от 10.00 ч. в сградата на служба „Военна информация” на Министерството на отбраната на ул. „Дякон Игнатий” 3. Проявата съвпада с отбелязването на 100-годишнината от създаването на българското военно разузнаване. Сред поканените са министърът на отбраната Веселин Близнаков, заместник-министърът на външните работи Феим Чаушев, началникът на Генералния щаб на Българската армия ген. Златан Стойков и председателят на Комисията по отбрана в Народното събрание Ангел Найденов.

Oт 10.00 ч. в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция на тема: “Законът за лекарствените продукти в хуманната медицина – предстоящи действия на Министерството на здравеопазването и други компетентни органи по неговото изпълнение през 2008 г.” В пресконференцията ще участват д-р Светлана Спасова, директор на дирекция „Национална здравна политика” в Министерството на здравеопазването, председател на Комисията по цените на лекарствените продукти към Министерски съвет, д-р Нина Ръсина, началник отдел „Лекарствена политика” в Министерството на здравеопазването и магистър-фармацевт Йорданка Вълчева, директор на дирекция „Лекарства” в Националната здравноосигурителна каса

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще връчи удостоверения за изпълнение на договори по Проект „Преструктуриране на пилотни многопрофилни болници и развитие на спешната медицинска помощ” по Програма ФАР. Официалната церемония е от 11:00 часа в зала 2 на МТСП.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

Председателят на СДС Пламен Юруков започва поредица от срещи с партийни лидери за обсъждане на неговите предложения за промени в избирателната система. Първата среща на Пламен Юруков ще бъде с председателя на БСП и министър-председател Сергей Станишев. Срещата ще се състои от 16.00 часа в Министерски съвет.


В 12.00 часа в зала „Колегиум” в МРРБ заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Димчо Михалевски ще подпише договор за строителство по един компонент от ИСПА „Интегриран воден проект за гр. Русе. Договорът е за компонент Лот 2 „Рехабилитация и доизграждане на канализационната мрежа в гр. Русе”.

Фирма „Новера” АД, собственик на трите дружества-концесионери „Чистота-София” АД, „Волф-96” ЕООД и ДИТЦ АД, организира пресконференция на тема „Партньорство за София”, с участието и на представители на Столична община. На брифинга ще бъде представен мениджърският екип на дружествата-концесионери, както и конкретни данни, свързани със снегопочистването в столицата. Срещата ще се проведе от 13 часа в зала „Алеко” на хотел Хилтън в София.

От 11.00 часа в пресклуба на БТА Национална лозаро-винарска камара дава пресконференция на тема “Реформата в лозаро- винарския сектор - постигнати договорености на срещата на Съвета на министрите по земеделие в Брюксел от 17 до 19 декември 2007 г.”. Участие в пресконференцията ще вземат доц. д-р Пламен Моллов - председател на УС на НЛВК и Лилия Стоилова - главен секретар на НЛВК.

Висшето военноморско училище „Н.Й. Вапцаров” отбелязва своята 127 годишнина от създаване си. Честването ще започне с полагане на венци пред паметника на Никола Йонков Вапцаров и тържествено събрание в района на училището. Ще се състои и празничен концерт, организиран от Военноморски клуб - Варна.

Военнослужещи от поделение 35 750 - Карлово ще участват в честването на 130–та годишнина от боевете при Шипка и Шейново. Тържеството ще започне в 11.00 ч. в село Шейново.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама