НОВИНИ


Погват М-Тел заради забавени фактури

11 5525 10.05.2011
Погват М-Тел заради забавени фактури

Комисията за регулиране на съобщенията (КРС) проверява М-Тел заради забавени фактури. Това стана ясно след срещата на представители на сдружение ДНЕС с депутати от ГЕРБ и с шефа на КРС Веселин Божков.



Според представители на движение ДНЕС операторът умишлено бави фактурите в ущърб на потребителите си. От ДНЕС настояват М-Тел да бъде сериозно санкциониран, както и да се даде 6-месечен срок на потребителите, за да се издължат към М-Тел.

Веселин Божков от своя страна заяви, че подобни нарушения извършват и другите оператори. Той обаче призна, че в последните месеци най-голям нарушител се оказва М-Тел. В момента текат над 50 проверки, половината от тях са завършили с актове за административно нарушение и те ще си понесат отговорността, категоричен бе шефът на КРС.

Той коментира още, че за последните 2 месеца всички мобилни оператори са глобени с над 2 милиона лева. Веселин Божков призна обаче, че битката с мобилните оператори е трудна, тъй като те са и най-големите рекламодатели в страната.

От сдружение ДНЕС се срещнаха с депутатите от ГЕРБ, за да обсъдят промени в Закона за електронните съобщения. С над 350 страници предложения от граждани за промени в Закона са "атакувани" депутатите от управляващата партия. По някои от тях има консенсус, други обаче се оказват дискусионни. Затова и срещите ще продължат.

Съгласие има по искането договорът с мобилния оператор да се прекратява от абоната, без той да дължи неустойка. Постигнат е консенсус и по това да можем да се отказваме от услугите на мобилния оператор с писмено предизвестие в рамките на месец след изтичане на договора ни. Мобилните оператори от своя страна ще се задължат да информират абонатите месец преди датата за изтичане на договора.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама