НОВИНИ


Още един свидетел „забрави” за показанията си срещу Масларова

39 5222 10.05.2011
Още един свидетел „забрави” за показанията си срещу Масларова
Емилия Масларова Булфото

По делото срещу екссоциалния министър Емилия Масларова се отрече от показанията, които е дал по време на разследването и още един свидетел.



Масларова е подсъдима заедно с петимата души за това, че в периода от 6 ноември 2007 г. до 15 май 2009 г. са присвоили сумата от 11 038 405,55 лв. при отпуснати 18 805 006,76 лв. за строителна и ремонтна дейност на административната сграда на МТСП в Стара Загора. Заедно с нея на подсъдимата скамейка застанаха и семейният приятел Венцислав Драганов, бизнесменът Михаил Методиев, ексглавният секретар на социалното ведомство Иван Пенев, бившият й заместник Димитър Димитров и Росен Стефанов.

Само за два дни двама от свидетелите по процеса “забравиха” какво са казали по време на досъдебното производство и така поставиха на карта обвинителната теза. Вчера Тодор Павлов тотално отрече да познава Масларова и да й е носил пачки с пари, дадени му от Венцислав Драганов. Именно Павлов бе ключовият свидетел, който разплита схемата, за която е подсъдима бившата социална министърка. Оказа се обаче, че по времето, в което мъжът е бил защитен свидетел със сменена самоличност и нов адрес, са му се случили „инциденти“.

Днес друг пряк участник в реконструкцията на сградата на МТСП в Стара Загора се отметна от показанията си в досъдебна фаза. Добромир Нейков, който е управител на една от фирмите, участвали в дружеството “Стара Загора 2007”, спечелило обществената поръчка, обясни днес, че сградата е била “едно сметище”. “Преди да започнем, обектът беше в трагично състояние”, разказа той. Нейков обясни, че човекът, който го поканил да се присъедини към консорциума е Михаил Методиев. В показанията си през 2009 година обаче свидетелят разказва, че му се обадил Венцислав Драганов, който присъствал на оперативките на строителните фирми, които реконструирали сградата. Днес Нейков тотално отрече думите си и обясни, че през 2009 година “не бил подготвен да отговаря” на разследващите и ставало въпрос за технически пропуск от негова страна. Според обвинителите именно Драганов е ръководил проекта и всички фирми, участващи в обществената поръчка.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама