БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


М. Зайкова: Българката работи много, спи малко

5 5509 11.05.2011
М. Зайкова: Българката работи много, спи малко
Мика Зайкова

Абсурдно е да се твърди, че работим по 7 часа на ден.



Според проучване на НСИ българинът работи точно 7 часа и 19 минути на ден, а спи малко над девет часа. Мика Зайкова, икономически експерт от КТ "Подкрепа" заяви в "Здравей, България" по НТВ, че категорично не е съгласна с това изследване. Българинът работи средно с поне 2-3 часа повече. Кризата редуцира персонала. Работодателите намалиха служителите заради кризата и сега товарят тези, които са останали, подчерта тя.

Зайкова даде пример със служители от предприятие, чиято бройка е запазена, но за да наваксат загуби, се налага сега да работят извънредно през съботите.

Петър Андонов, програмен директор на КРИБ, каза, че не приема толкова драматично резултатите. Трудно ми е да повярвам, че хората работят плътно 7 часа и 19 минути. Не трябва и физическото присъствие да го тълкуваме като непрекъсната работа, коментира той.

Нямам случай, в който да съм си легнала преди полунощ и да съм станала след 5 часа сутринта, обясни Мика Зайкова. Абсурно е да се твърди, че една жена спи по девет часа. Тя, като се прибере от работа, продължава да работи, за да се справи със семейството, обобщи експертът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама