ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 10 януари

0 3807 09.01.2008
Предстоящо на 10 януари

МС заседва за пръв път след ваканцията; отбелязват годишнина от свалянето на правителството на Жан Виденов на 10 януари 1997 година; Пловдивския апелативен съд разглежда мярката за неотклонение на Будимир Куйович; бургаският окръжен съд заседава по делото срещу Максим Стависки.


Първото заседание на Министерския съвет за 2008 г. ще се проведе от 10.00 часа.

С молебен за здраве и успех на България партиите и организациите от новия десен проект ще отбележат годишнината от свалянето на правителството на Жан Виденов на 10 януари 1997 година. Събитието е с начален час 10,30 часа в параклиса до Мемориала на жертвите от комунизма пред НДК. На събитието ще присъства и председателя на СДС Пламен Юруков.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще даде пресконференция по повод необходимостта от подпомагане на млечното животновъдство поради неблагоприятните климатични условия през 2007 г. Пресконференцията ще се състои в Гранитната зала на Министерски съвет след заседанието на кабинета.

Националното ръководство на ДСБ ще даде извънредна пресконференция в 12 часа в централата на партията на бул. “Витоша”18 (вход от ул. “Кърниградска”).

Годишната конференция за обучение и квалификация на аташетата по отбраната и военните аташета на България се провежда в София. Делегатите ще обсъдят актуални въпроси на държавната и военната политика и ще обменят положителен опит

От 10.00 часа в Пловдивския апелативен съд при закрити врати и при изключителни мерки за сигурност ще се разгледа мярката за неотклонение на Будимир Куйович. С постановление на Старозагорския окръжен съд спрямо него е взета постоянна мярка за неотклонение „ Задържане под стража ”, която той обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Бургаският окръжен съд ще заседава по делото срещу Максим Стависки. Прокуратурата внесе в съда обвинителния акт срещу световния шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки през ноември. Световният шампион е обвинен за шофиране след употреба на алкохол с 1, 29 промила и причиняване на катастрофа със смърт на едно лице и тежка телесна повреда на друго.

Лидерът на КНСБ д-р Желязко Христов ще гостува на кюстендилския кмет Петър Паунов. След срещата си с кмета синдикалният лидер ще даде пресконференция в Заседателната зала на общината от 13.30 часа.

 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама