НОВИНИ


Писмо от Марбея праща Маргините на съд

10 7073 13.05.2011
Писмо от Марбея праща Маргините на съд
братя Маргини

Имот за 3,6 милиона може да се окаже основна улика срещу братята.



Зорко пазено имение, разположено в короната на Испанската Ривиера, е в основата на едно от най-мащабните разследвания за пране на пари у нас, пише Монитор. Тузарският имот на стойност над 3,6 млн. лева е описан в писмо, пристигнало наскоро в Софийска градска прокуратура. Ценните документи могат да се окажат основна улика срещу най-известните обвиняеми у нас – братята Красимир и Николай Маринови – Маргините.

Бившите босове на силовата групировка СИК вече няколко пъти успяха да се измъкнат чисти от родното правосъдие. Те бяха оправдани два пъти за подготовката на три убийства на знакови фигури у нас, сред които и контрабандиста Иван Тодоров-Доктора. Държавното обвинение обаче все още не се е отказало от тях. От години срещу братята се води разследване за пране на пари. Предполага се, че сикаджиите са изнесли авоарите си към топлите страни. Като най-подходящо място за това те са избрали испанския курорт Марбея. Градчето е приютило милионери от цял свят. За това говорят и безбожно скъпите яхти, акостирали в лъскавите пристанища. Влечението на Маринов към екзотичното не спира до тук. Говори се, че Красимир – Големия Маргин дори имал аржентински паспорт, без дори да е стъпвал в южноамериканската страна.

Според информация от службите пък по-малкият му брат също се криел в някоя топла страна. Той беше обявен за издирване в началото на 2010 г., след разстрела на радиоводещия Боби Цанков. Тогава разследващите съобщиха, че поръчителите на убийството са именно двамата братя. Красимир беше арестуван в столичния комплекс „Царско село”. Николай обаче успя да се покрие и от тогава следите му се губят. Това не отказва обаче родните разследващи, които движат с пълна сила делото за пране на пари срещу тях. Материалите, които могат да изправят отново пред съда братята, са дошли в отговор на изпратена до иберийските власти съдебна поръчка по разследването за пране на пари срещу тях. Делото е в напреднал етап, тъй като вече има и запорирани имоти у нас. Разследването срещу Маргините се води от 2007 година и цели да докаже, че средствата, с които разполагат Маринови, не са получени по законен път, а купищата имоти, които се водят на техни близки, са купени с мръсни пари на братята. По делото съдът наложи възбрана върху фирмите, в които Големия Маргин и жена му са собственици - "Роял - КМ" ЕООД, ЕТ "Красавто - Красимир Маринов" и ЕТ "Мимиавто - Мария Маринова", върху 10 офиса на бул. "Джеймс Баучер" - там той държи I, II и III етаж в сградата на "Бул Инс", където бе взривен Стоил Славов, още един магазин, едно паркомясто и гараж, както и дома, в който живее - двуетажната къща с гараж и двор на ул. "Иван Радоев", в непосредствена близост до хотел "Амбасадор". И още - нерегулирано дворно място от половин декар в местността Барите. Съдът запорира и личните банкови сметки на двамата съпрузи. В тях обаче според запознати едва ли имало повече от 2000 лв. (Монитор)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама