ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 11 януари

0 5051 10.01.2008
Предстоящо на 11 януари

Отбелязват Деня на военното разузнаване и 100-годишнината от неговото създаване; показват уникални скални светилища и обсерватории от района на Източните Родопи; представят приоритетите и програмата на словенското председателство на ЕС.


Министърът на отбраната Веселин Близнаков и началникът на Генералния щаб на Българската армия генерал Златан Стойков ще участват в тържествено събрание, посветено на Деня на военното разузнаване и 100-годишнината от неговото създаване. Събранието ще започне в 13.30 ч. в сградата на Генералния щаб на Българската армия (бул. „Тотлебен” № 34).

Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов и председателят на партията Цветан Цветанов ще се срещнат с председателя на СДС Пламен Юруков и главеният секратер на СДС Пламен Радонов. Срещата ще се състои от 11,00 часа в хотел „Арена ди Сердика”, на адрес: София 1000, ул. „Будапеща” № 4. На срещата ще се обсъждат ситуацията в страната след местните избори и възможностите за бъдещи съвместни действия и законодателни инициативи на десните и дясно центристките партии – членове на ЕНП в България.

Министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова ще даде брифинг от 12.30 часа в сградата на ведомството. На пресконференцията ще бъде дадена информация за хода на кампанията "Не на професията социално слаб". Час по-рано министър Масларова ще се срещне с ръководтсвото на политическо движение “Евророма”.

B 12 часа политическа група на БСП в Столичния общински съвет ще даде пресконференция в БТА. Тема на срещата с медиите ще бъде проблема на София с управлението на чистотата. Приоритети в работата на групата по проблема, конкретни мерки и действия, които БСП ще настоява да се предприемат.

Уникални скални светилища и обсерватории, открити в района на Източните Родопи, свидетелстващи за съществуването на непозната досега цивилизация с изумителни металургични умения и астрономически познания, ще бъдат показани на фотоизложбата „Послания от камък”, която ще се открие от 17 часа в Дом на архитекта. От 11 часа същия ден ще се проведе пресконференция, на която екипът от изследователи ще представи основните си хипотези за функционирането на праисторическите обекти и ще отговаря на въпроси на изкушените да надникнат 7000 години назад във времето.

В зала 203 на Община Ямбол ще се състои първото заседание на новосформираната комисия по жилищно настаняване. В дневния ред влиза обсъждане на проекто списъка с имената на граждани за настаняване в общински жилища за 2008 г. Ще бъдат разгледани молби-декларации за включване в общинската картотека на граждани с установени жилищни нужди, както и молбите по Закона за уреждане на жилищните въпроси на граждани с многогодишни жилищноспестовни влогове.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще бъде домакин на първото у нас официално представяне на приоритетите и програмата на словенското председателство на ЕС.


Информационният офис на Европейския парламент за България организирана пресконференция под надслов "Поглед назад, поглед напред" с участието на по един български представител от политическите групи в ЕП, а именно : Румяна Желева, Група на Европейската народна партия (Християндемократи) и Европейските демократи; Атанас Папаризов, Група на социалистите в Европейския парламент; Метин Казак, Група на Алианса на либералите и демократите за Европа; Слави Бинев, независим. Пресконференцията ще се състои от 11.00 ч. в залата на Информационния център на ЕС на ул. "Московска" №9.

От 9.30 часа 10 състав на Софийски градски съд ще гледа делото срещу бившата директорка на Митница “Горубляне” Снежина Ангелова, сътрудника в митническо бюро "Горубляне" Юри Костов, Надежда Тороманова, Петя Тороманова и Георги Тошев. Те са обвинени за участие в организирана престъпна група, извършваща контрабанда.

В читалището на Царево ще се проведе обществено обсъждане на проекта за нов общ устройствен план на общината. Обсъждането ще се проведе на от 13.00 часа.

От 11 до 13 януари, ще се проведе 32-то среднозимно преброяване на водолюбивите птици в Европа. На територията на страната преброяването ще бъде проведено от Министерство на околната среда и водите (МОСВ). Участие ще вземат и неправителствени организации, като БДЗП, Зелени Балкани, ФФДФ и Лъо Балкан. Традиционно Регионална инспекция по околната среда и водите гр. Благоевград извършва преброяването по поречието на реките Струма и Места и прилежащите им влажни зони.

Изпълнителният директор на Агенцията по енергийна ефективност Таско Ерменков е сред носителите на годишната награда на „Студио Частен случай” и Частен случай” на БНТ. Отличието му се присъжда „за добра работа и добро сътрудничество с предаването през 2007”. Награждаването ще бъде излъчено на живо по Канал 1 от 18.30 ч. в предаването „Частен случай” на журналиста Владимир Береану.

Oт 11 часа в клуб “Тифани” ще бъде дадена пресконференция по проблемите на рака на маточната шийка.

 

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама