НОВИНИ


Станишев видя кадровия провал на Борисов

12 5139 18.05.2011
Станишев видя кадровия провал на Борисов
Сергей Станишев

Коментарът на лидера на БСП Сергей Станишев в парламента за рокадите в кабинета бе, че е видим кадровият провал на това правителство през последните дни.



"Освободиха ръководителя на НОИ с много съмнителни мотиви, след като планът на НОИ е одобрен от МС и от мнозинството в този парламент. Още повече – разбирам, че става дума и за натиск за политически непрофесионални назначения – това е политиката на ГЕРБ. Днес се освобождава министърът на транспорта – това не е изненада за нас, основната причина са сблъсъци", твърди той.

По думите му неговото правителство е оставило много проекти в областта на транспорта, забавени или стопирани от кабинета „Борисов“.

"Много от тях са забавени, за да разпределят точно за това кой ще извършва определена строителна дейност, коя фирма е по-близка до съответния кръг на управляващите. Това важи и за ЖП линията за проекта Пловдив–Бургас. Концесията на летище София пък е абсолютно ненужна. Очевидно там е един от конфликтите, които доведоха до освобождаването на министър Цветков", уточни Станишев.

"Сега освобождават заместник-министъра, който водеше преговорите с руската страна за АЕЦ "Белене". Известен е с това, че руската страна не го възприема изобщо като сериозен преговарящ. С тези освобождавания премиерът се стреми да отклони вниманието от своята лична отговорност за провалите в редица политики. Ние можем да очакваме в следващите седмици освобождаването и на други министри – Трайчо Трайков, Мирослав Найденов, Нона Караджова, но това не отменя нашето разбиране за вот на недоверие към кабинета, защото политиката се формира от министър-председателя, той носи отговорност за неговите министри", завърши Сергей Станишев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама