СВЯТ


Камикадзе взриви бус с полицаи

1 4946 18.05.2011
Камикадзе взриви бус с полицаи

Терорист-самоубиец отне живота на 13 души и рани други 20 при атентат в източния афганистански град Джалалабат, предаде „Ройтерс", като се позова на местните власти. Той задействал взривното си устройство в близост до бус, който транспортирал млади полицаи, които все още се обучавали.



Според Ахмаджа Абдулзай, говорител на губернатора на провинция Нангархар, атентаторът е управлявал натъпкана с експлозиви кола, която е ударил в буса, преди да я взриви. По думите му, сред ранените има както служители на реда, така и цивилни.

По-рано днес 12 души загинаха, след като силите за сигурност откриха огън срещу протест в северния град Талокан. Местните хора, някои от които въоръжени, скандираха „Смърт за Хамид Карзай! Смърт за Америка!" и опитаха да щурмуват разположена в близост немска военна база.

Причина за гнева им беше поредна нощна операция на съюзниците, при която загинаха няколко души, сред които и жена. Според НАТО, ликвидираните са бунтовници, но жителите на града и местната полиция са категорични, че става въпрос за цивилни.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама