ПРЕСАТА ДНЕС


Ив. Московски:

0 4152 19.05.2011
Ив. Московски:
Ивайло Московски

Изпитвам респек към вицепремиера, Дянков е много положителен човек; основните критики от Брюксел били за подобряване на административния капацитет в АПИ и НКЖИ



Бих искал да изкарам мандата си, но нека да коментирам в качеството си на номиниран
, обяви по БТВ Ивайло Московски, досегашен заместник и най-вероятен следващ министър на транспорта и съобщенията. Той е най-младият министър в кабинета Борисов - на 38 години.

Frognews.bg напомня, че премиерът Борисов обяви, че той е настоял за оставката на Ал. Цветков и назначението на Московски заради оптимизиране на работата с фондовете и Брюксел и увеличаване на темпото. На мен ми трябват хора, работещи, прагматици, а не философи с високопарни приказки, каза Борисов.

Изпитвам респек към вицепремиера, Дянков е много положителен човек, който реално работи за това България да е стабилна. Трудно ми е да дам отговор на въпроса защо беше сменен Ал. Цветков, каза Московски и направи свой коментар. Личното му мнение е, че Ал. Цветков останал до известна степен неразпознаваем за ЕК. България е единствената страна, през която минават 5 транспортни коридора, което ни дава основания за получаване на достатъчно средства по европрограмите, каза още Московски. Основните критики от Брюксел били за подобряване на административния капацитет в АПИ и НКЖИ. В железницата се направиха промени, довели до забавяне на процесите и лишаване на компанията от голям брой експерти, изясни Московски. Те били помолени да напуснат, а после почнали да ги молят да се връщат на работа.

Аз заварих през 2009 г. 1,5% от 2 млд 30 млн разплатени и около 30% договорени средства
, каза Московски. Към днешна дата са договорени около 54% от ОП и са разплатени около 10%. Относно договарянето и усвояването на ОП считам, че не е правилно да се вменява вина на Ал. Цветков.

Преди два дни на Московски му съобщили, че ще става министър на транспорта, каза той.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама