АРТ ДЖУНГЛА


„Площад Синева” - вдъхновение за рок и забавление - отново в София

2 7603 25.05.2011
 „Площад Синева” - вдъхновение за рок и забавление - отново в София

Млади звезди от Пловдивския театър пред Frognews.bg



Първият български рок мюзикъл „Площад Синева” отново се играе на сцената на Театъра на народната армия. Фентъзи рок мюзикълът, създаден от Милен Врабевски, с режисьор Борис Панкин, ще събере за пореден път почитателите на рока, танците и настроението. Frognews.bg напомня, че 24 млади артисти в продължение на два часа танцуват и пеят на живо с невероятна енергия и настроение с участието на музикантите от "Диана Експрес". Цялата трупа видимо обича спектакъла и се раздава докрай. Младите звезди Ивана Папазова, Ивайло Христов, Троян Гогов от Пловдивския театър отговориха на Frognews.bg:

‒ Какво е да участваш в първия бг рок мюзикъл?
Ивана Папазова: За мен е радост и отговорност участието ми в мюзикъла .Български текст, български автор на музиката и текстовете на песните/Милен Врабевки /,които се изпълняват от актьорите на живо с българска рок група. Българските актьори и всички са с невероятен дух професионализъм и позитивизъм.
Ив. Христов: Истинско предизвикателство и огромно удоволствие.Още повече-това се случва на сцената на първия професионален театър в България - Драматичен Театър Пловдив! Голямо приключение и забава беше всичко, което се случи от първата ни среща до премиерите и вече редовите представления!
Троян Гогов: Приятно е да участвам в първия Бг-рок мюзикъл......Обичам да пея. А да пея рок си е направо бонус!


Ивайло Христов (Шац)

‒ Смятате ли, че в България този жанр се приема радушно от публиката и вещаете ли много сезони за Площад Синева?
Ивана Папазова: Да публиката обича да слуша и да гледа български мюзикъл...Площад Синева е доказателство ...
Ив. Христов: В България жанрът рок-мюзикъл се приема отлично от хората,които обичат и ценят добрата музика и пеене наживо! Колко представления може де се изиграят, ще решат хората, които ходят на театър. Само публиката решава съдбата на всяко представление.
Троян Гогов: Ако сме първия рок мюзикъл ...не знам дали това е комплимент или по-скоро говори лошо за търсенията в областта на нашата култура. Мисля ,че е крайно време да" полудеем" , да сме по-смели в изследване възможностите в областта на сценичните изкуства. Вече го правим, но неуверено.Малко области в държавата ни са на нивото на постиженията в момента, в областта на театъра! Смятам ,че интересът към театъра е във възход. Културните "продукти" за сцена в България,в момента са на световно ниво! Горд съм с това като Българин! Ако има какво да кажем на света в момента,можем да го направим с театър!


Ивана Папазова като Дона

‒ Кои са най‒любимите ви сцени в мюзикъла?
Ивана Папазова: Обичам целият спектакъл нямам любими сцени ....
Ив. Христов: Всичко е направено с вкус и мярка. Любими сцени нямам, с всички се забавлявам.
Троян Гогов: Любимите ми сцени са Лот -Сара.


Троян Гогов - Хюи, басист на групата Синовете

‒ Според сюжета вие сте членове на рокбанда. Бихте ли се пробвали наистина?

Ивана Папазова: Ако мина курс по пеене при невероятния Евгени Господинов бих се пробвала ...
Ив. Христов: Бих опитал да свиря и пея наживо с група.Това ме вдъхновява! Някои от нас вече сме го правили, а други го правят и в момента! От 4-годишен пея и сега вече нескромно мога да заявя,че мога да го правя с група наживо! Кефя се жестоко,когато сме с "Диана Експрес" на сцената.За такива моменти си струва тази работа!
Троян Гогов: Не знам дали не ми е късно ,за да мисля да вляза в рок банда в момента!? Но театъра е магията помагаща ми да мечтая и да съм всичко което искам или съм мечтал.Заповядайте в театъра и се уверете сами!Разгледайте афиша на Пловдивския театър и изберете.:)



Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама