НОВИНИ


Партиите въвличат в предизборните кампании и прокуратурата

6 4906 01.06.2011
Партиите въвличат в предизборните кампании и прокуратурата
Борис Велчев

Главният прокурор Борис Велчев очаква с наближаването на изборите да се засилят сигналите към прокуратурата от всякакви политически партии срещу техните опоненти. Няма да успеем да се опазим от опити да бъдем въвлечени в предизборни кампании. Това заяви на среща с журналисти обвинител № 1 на България.



Велчев призова колегите си да не дават гласност и медийни изяви за подобни сигнали и компромати, за да не се създава излишен шум в обществото. За да се предпази прокуратурата - трябва делата и проверките по тези сигнали да приключват максимално бързо до колкото това е възможно.

Велчев коментира и исканията за сваляне на депутатския имунитет на лидерите на Атака Волен Сидеров и на ДПС Ахмед Доган. „Това никога не е било проблем, когато има основание, но това не е всичко. За да се иска имунитет трябва да има разследване и доказателства, а не това да става по силата на емоция и на обществени нагласи", каза главният прокурор и припомни, че е искал имунитета на 17 народни избраници до сега. Според Велчев темата за забрана на политически партии е много чувствителна. Когато този въпрос се повдига трябва да се има предвид, че тези партии представляват голям брой от населението, което дава гласовете си за тях.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама