НОВИНИ


БСП иска „главата” на шефката на НЦИОМ

10 4986 01.06.2011
БСП иска „главата” на шефката на НЦИОМ

Председателят на парламента Цецка Цачева да отстрани шефката на НЦИОМ Лидия Йорданова поиска депутатът от „Коалиция за България” Георги Божинов.



„Смятам, че е недопустимо, който и да е в страната, да си присвоява правото да квалифицира избирателите, на която и да е партия, като „маргинална обществена постройка”, без да посочи каквито и да било социологически критерии”, се казва в писмо на Божинов до парламентарната шефка.

Прегрешението на Йорданова е интервю, публикувано днес във в. „Сега”. Там тя казва: „Да не говорим, че партиите в опозиция – БСП и ДПС имат профил, който в по-голяма степен се състои от маргинални обществени прослойки в сравнение с десните избиратели и управляващите в частност”.

„Това изявление обижда широкислоеве на българския народ и недопустимо ангажира структура на парламента. Смятам, че г-жа Йорданова е загубила качествата да бъде служител в Народното събрание, да получава заплата от същите тези „маргинали” и ви предлагам да преразгледате нейното служебно положение”, завършва писмото си соцдепутатът.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама