НОВИНИ


Освобождават шефа на НАП; той не знае

9 5315 04.06.2011
Освобождават шефа на НАП; той не знае
Красимир Стефанов

Дянков вдигнал мерника на Стефанов, който от другата седмица щял да заеме стола на ексшефката на НОИ Хр. Митрева.



Шефът на Националната агенция по приходите (НАП) Красимир Стефанов ще бъде освободен от поста си другата седмица
, пише “Труд”. Причината е, че Стефанов ще заеме овакантения стол на управителя на Националния осигурителен институт (НОИ). Изборът на нов шеф на НОИ се налага, след като на 17 май Христина Митрева, която бе начело на института, подаде оставка заради липсата на доверие към нея от страна на ГЕРБ.

От Министерството на финансите отказаха да коментират информацията. Източници от ведомството на Симеон Дянков обаче категорично отрекоха слуха, че НОИ и НАП ще бъдат с обща шапка. “Това са две съвършено различни институции, пълен абсурд е да се тиражират подобни неща”, казаха от Министерството на финансите. Симеон Дянков отрече в петък да има идея за обединяване на НОИ и НАП в една мегаагенция. “Не знам откъде е дошла тази информация, тя е невярна”, отсече вицепремиерът Симеон Дянков на въпрос на “Труд”, но отказа повече коментари.

В кулоарите на парламента отдавна се говори, че Симеон Дянков е вдигнал мерника на Красимир Стефанов и местенето му от НАП в НОИ ще е добър и относително безболезнен маньовър. Заради започналата от шефа на НАП проверка на имотното състояние на вицепремиера и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов обаче решението било отложено.

Христина Митрева бе нарочена за отстраняване от поста именно след като Красимир Стефанов обяви, че НОИ е планирал нереални приходи за т. г., което ще попречи на НАП да събере планираните данъци. По непотвърдена информация за поста на Стефанов се спряга човек, който е от данъчната система, пише Труд.

Междувременно стана ясно, че все още не са водени разговори с шефа на НАП Красимир Стефанов за евентуалното оглавяване на НОИ от негова страна. Това заяви самият Стефанов в предаването „Седмицата” на Дарик. Той беше категоричен, че си „тежи на мястото” в приходната агенция, защото познава работата й като петте пръста на ръката си, докато с осигурителната материя никога не се е занимавал. Стефанов обаче не даде категоричен отговор на въпроса дали ако му се предложи да оглави осигурителния институт, ще откаже поста.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама