НОВИНИ


Кунева: Ще бъда страж на българския лев!

135 5787 06.06.2011
Кунева: Ще бъда страж на българския лев!
Меглена Кунева

Не търся партийна подкрепа, не поемам партийни ангажименти, не изразявам интереси на лобита. Това заяви Меглена Кунева, чиято кандидатура бе издигната от инициативен комитет, в който влизат бивши политици, културни дейци, учени, общественици, и официално обявена днес.



Кунева обяви, че ще предложи президентска платформа „с отворен код", „за да я допишем заедно". Като свои приротети тя посочи защитата на човешките права, осигуряването на работни места, преодоляване на чувството за безнадеждност.

Според Кунева президентът може да бъде по-активен и по-близо до гражданите, защото „не властта е важна, за да бъдеш чут, а гласът".

Кунева е категорична, че ще се противопоставя на монополите, ще бъда страж на силата на българския лев и стабилността на финансовата система. Ще налага вето на всеки закон, ограничаващ конкуренцията и правата на потребителите, толериращ монополите.

Първият ни еврокомисар подчерта, че няма икономика без образование, култура и медицина. Тя добави, че иска България да се гордее със своите умове и българите да се чувстват част от елита на световните нации. Кунева заяви, че ще бъде президент, който ще настоява всеки закон да отчита демографската криза и да дава решения за нея.

В България има дефицит на справедливост, констатира Кунева и заяви, че като президент ще обяви спешна и прозрачна процедура за попълване на регулаторните органи от квотата на президента и дипломацията.

„Президентът е лицето на България пред света, а не протоколен придатък към герба и химна", убедена е Кунева.

 „Европа не стои на едно място и не ни чака да я настигнем", отбеляза тя и заяви, че намира за важно президентът да познава политиките на ЕС и достойно да представя България.

Меглена Кунева каза, че не иска никога повече да й се случва млада майка да я пита защо да остава тук.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама