НОВИНИ


"Закопчаха" Кристина Патрашкова, водят я в съда

28 10705 07.06.2011
"Закопчаха" Кристина Патрашкова, водят я в съда
Кристина Патрашкова

Близката до Алексей Петров и главен редактор на вестник „Галерия” Кристина Патрашкова ще бъде доведена принудително в Софийския градски съд, след като многократно отказала да свидетелства по делото за изтичане на информация от ДАНС.



Заради това, че Патрашкова не се явява няколко последователни пъти в съда, й е наложена  и глоба от 500 лева. Същата сума ще заплати и нейният заместник в „Галерия” - Явор Дачков, който бе предупреден, че ако пак не се яви, също ще бъде доведен с помощта на съдебната полиция, пише БЛИЦ.

Според обвинението копирана на флашка секретна информация е публикувана във вестника на Патрашкова. Пред съда застанаха трима агенти на ДАНС, които подробно описаха ситуацията с флашките.

В интервюта Явор Дачков твърди, че въпросният доклад на ДАНС е бил пуснат в пощенската му кутия. Става дума за „Анализ на състоянието на средата за сигурност и отчет за собствената дейност през първото шестмесечие на 2009 г.”, което е документ с гриф за секретност и не би трябвало да излиза в публичното пространство.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама