НОВИНИ


Заради Слави СЕМ предлага изборен договор

20 5343 08.06.2011
Заради Слави СЕМ предлага изборен договор
Слави Трифонов

Причина за инициативата става скандалът, който се разрази, след като екипът на Слави Трифонов обяви в шоуто подкрепата си за кандидатката за президент Меглена Кунева, а ден след това от Би Ти Ви се разграничиха от предаването.



Предизборен меморандум към 13 радиа и телевизии изпратиха във вторник от Съвета за електронни медии, пише Труд. Предложението към медиите е още преди старта на предизборната кампания те да спазват принципите на равнопоставеност, обективност и безпристрастност към всички кандидати за вота наесен, обясни председателят на съвета доц. Георги Лозанов. Онези от медиите, които са съгласни с документа, трябва да го подпишат в четвъртък. Той не е задължителен, но е въпрос на престиж, обясни надзорникът.

Причина за инициативата става скандалът, който се разрази, след като екипът на Слави Трифонов обяви в шоуто подкрепата си за кандидатката за президент Меглена Кунева, а ден след това от Би Ти Ви се разграничиха от предаването. Медията е отговорна за цялата си програма, смята доц. Лозанов.

Първанов е зад комитета на Кунева, твърди СДС

“Георги Първанов стои зад номинацията на Меглена Кунева за президент”, обяви лидерът на СДС Мартин Димитров. Той отново представи сините кандидати за президент и за кмет на София Румен Христов и Владимир Кисьов. Те ще се явят на предварителни избори в “Синята коалиция” в неделя срещу кандидатите на ДСБ Светослав Малинов и Прошко Прошков.
Според СДС Първанов не е обявил подкрепа за Кунева, за да не й навреди, но “негови” хора са в инициативния й комитет. (Труд)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама