НОВИНИ


Ако Борисов иска да ми каже нещо, да говори директно

16 5040 09.06.2011
Ако Борисов иска да ми каже нещо, да говори директно

Главният прокурор Борис Велчев прие оставките на Галина Захарова и Капка Костова, но се разграничи от мотивите им.



Не съм запознат с мотивите за оставките на Галина Захарова и Капка Костова, но те са голяма загуба за Висшия съдебен съвет (ВСС) коментира обвинител номер едно.

Припомняме, че в сряда двете съдийки -  членове на Висшия съдебен съвет (ВСС) от съдийската квота, подадоха оставки заради скандалния начин, по който настоящият Висш съдебен съвет кадрува в съдебната система; заради "лобизма" и "предрешените" кадрови решение на ВСС. Захарова и Костова поискаха да бъдат възстановени на работа на старите си постове – във върховния касационен съд и Софийския апелативен съд.

Относно избора на Владимира Янева за председател на Софийски градски съд Велчев посочи, че тя е избрана с 18 гласа мнозинство. Той бе категоричен, че нито една партия не е оказвала въздействие върху него и той не знае как би се случило това.

На въпроса как ще коментира тогава думите на премиера тази сутрин, че всички съветници на президента Първанов са заели важни постове в съдебната система, Борис Велчев отговори, че не е слушал думите на Борисов. Но ако иска да сподели нещо с него, е добре да го направи пряко.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама