ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 16 януари

0 3930 15.01.2008
Предстоящо на 16 януари

Удостояват премиера Станишев с плакета на Висшия съдебен съвет за заслуги; заседават НС и ВСС; събира се Комисията по разследване на инцидента с кораба Ванеса; отбелязват Деня на растителнозащитника.


 

Министър-председателят Сергей Станишев ще бъде удостоен с плакета на Висшия съдебен съвет за личния си принос и подкрепа в осъществяването на съдебната реформа в България. За пръв път в 16-годишната си история Висшият съдебен съвет ще връчи плакета на български министър-председател. Церемонията ще започне от 12.00 ч. на тържествено заседание на най-висшия административен орган на съдебната власт у нас. От името на ВСС плакета на министър-председателя Сергей Станишев ще връчи проф. д-р Анелия Мингова.

От 14.00 ч. в Гранитната зала на Министерския съвет министър-председателят Сергей Станишев и министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров ще дадат съвместна пресконференция по повод междуправителствените българо-руски спогодби, които предстои да бъдат подписани в рамките на посещението на руския президент Владимир Путин у нас. Ще бъде обобщено и състоянието на двустранните отношения в енергийния сектор.

Ще се проведе заседание на Народното събрание от 9.00 часа.

Вицепремиерът Емел Етем ще приеме новия посланик на Япония Негово превъзходителство Цунехару Такеда. Ще бъдат обсъдени въпроси от взаимен интерес. Срещата ще се състои от 11 часа в сградата на Министерския съвет.

От 12.00 ч. в заседателната зала на Министерството на здравеопазването ще се състои пресконференция на тема „Развитие на здравната система през 2008 г. Приоритети в дейността на Министерството на здравеопазването”.

Висшият съдебен съвет ще заседава от 10 часа.

Парламентарната група и политическото ръководство на НДСВ ще се срещнат с министрите, които управляват фонд „Републиканска пътна инфраструктура” - Пламен Орешарски, Асен Гагаузов и Петър Мутафчиев. Срещата ще се проведе в централата на НДСВ на “Врабча” 23 от 14.30 ч.

В 10.00 часа в Министерството на образованието и науката ще се проведе заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество на синдикатите и работодателските организации в системата на училищното образование.

Българският експерт Румен Симеонов ще участва в заседанието на Комисията по разследване на инцидента с кораба Ванеса.

От 12.00ч. в НЗОК ще бъде проведена среща между ръководството на Българския фармацевтичен съюз /БФС/ и Управителния съвет на НЗОК. Ще бъдат обсъдени изработените от НЗОК общи условия за сключване на договори с аптеки и указанията за работа с Лекарствения списък и със Списъка с медицински изделия и диетични храни със специални медицински цели.

Критериите за оценка на проекти по Оперативната програма „Околна среда” ще бъдат одобрени на заседание на Комитета за наблюдение. Ще бъдат одобрени и вътрешните правила за работа на комитета. Заседанието ще се проведе на 16 януари, сряда, от 10,30 часа в зала “София” на хотел “Кемпински-Зографски”.

„Хюлет-Пакард” България е домакин на първия по рода си форум за кариерно развитие. Форумът ще се проведе от 15 до 19,30 часа в хотел.

От 17,.30 часа в Зала „Тържествена” на Централния военен клуб в столицата ще се състои тържественото награждаване на лауреатите на наградите на фондация „Еврика” за 2007 г.

В Народното събрание ще бъдат изложени фотоси на врачанските манастири. Инициативата е на Христина Христова, зам.-председател на Парламентарната група на НДСВ и народен представител на Движението за Враца.
 

Млекопроизводителите от Стара Загора, Пловдив, Плевен, Ямбол и Хасково излизат на протест пред Министерство на земеделието и продоволствието.

Военнослужещи от поделение 32 990 – Пловдив ще участват във военния ритуал по полагане на венци на паметника на капитан Бураго. Церемонията е по повод 130-та годишнина от освобождението на гр.Пловдив от Османско иго.

От 09.00 ч. в Несебър министърът на вътрешните работи Румен Петков ще се открие Полицейски участък към РПУ Несебър, а в 11.00 ч. в Камено – ново районно полицейско управление.

Търговският съветник към Търговски отдел на Австрийското посолство у нас д-р Михаел Ангерер ще се срещне с кмета на община Кюстендил Петър Паунов. Срещата е насрочена за 10:30 часа и ще се проведе в кметския кабинет.

Зам.-министърът на земеделието и продоволствието д-р Светла Бъчварова ще открие от 15 часа в парк хотел „Европа”, гр. Хасково тържественото заседание по случай Деня на растителнозащитника.

Церемония по награждаването на военнослужещите от 9-ти механизиран взвод от Българската армия, който участва в операцията на НАТО в Афганистан, ще се състои от 10.00 ч. в района на поделение 22 160 – Плевен.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама