НОВИНИ


Намериха мъртви убийците на Румен Рачев

3 5091 10.06.2011
Намериха мъртви убийците на Румен Рачев

Телата на двама от групата ″Килърите″, които полицията издирваше, бяха намерени. Те са обвиняеми за убийството на шуменския бизнесмен Румен Рачев, извършено на 3 юли 2009 година.



При останките от едното тяло е получено 100% съвпадение на ДНК-профила, при другото има съвпадение с вещи и предмети, иззети от обитаваното от него жилище. До средата на следващата седмица и този профил ще бъде изчистен окончателно.

В края на май гражданин подал сигнал в столичното Осмо РПУ, че в района на с. Железница открил обувка и човешки кости. Веднага на мястото е извършен оглед. Организирано е и цялостно претърсване в голям периметър. В хода му са открити още останки, предадени в Катедрата по съдебна медицина. Установени са данни за насилствена смърт.

Според вида на намерените части от два човешки скелета би могло да се предположи, че смъртта е настъпила преди около година и половина.

Приключените до момента експертизи сочат, че останките са на безследно изчезналите Владимир Филев и Георги Георгиев. Двамата са привлечени като обвиняеми за убийството на бизнесмена Румен Рачев. За Филев и Георгиев са издадени и европейски заповеди за арест. Последната информация за тях е била подадена от турист, който разпознал снимките им и си спомнил, че ги е виждал в близост до хижа ″Вада” в Рила.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама