ПОЛИТИКА


Сините гневни на ГЕРБ, не искали подкрепата им

45 5342 10.06.2011
Сините гневни на ГЕРБ, не искали подкрепата им
Иван Костов

Демократи за силна България остро протестират срещу намесата на премиера Борисов и вътрешния министър Цветанов в предстоящия отворен вот на Синята коалиция в неделя. Това декларира ред журналисти в парламента лидерът на ДСБ Иван Костов.



Реакцията е предизвикана от публичната подкрепа, която Бойко Борисов и Цветан Цветанов дадоха за кандидатите на СДС за президент и кмет на София.

Председателят на изборния щаб на ДСБ Веселин Методиев каза, че е недопустимо Цветан Цветанов да застава на страната на кандидата за кмет на София от СДС Владимир Кисьов срещу кандидата от ДСБ Прошко Прошков. Ако г-н вътрешният министър желае да дойде да гласува, да заповяда, добави депутатът.

Каним и министър-председателя, след като СДС е по-добрата партия и той застана зад Румен Христов срещу Светослав Малинов. Нека да заповяда да гласува, но да не прави пропаганда в полза на кандидатите, не е коректно и демократично, каза още Веселин Методиев. Той уточни, че Синята коалиция е обявила вътрешния си вот, за да се вслуша в мнението на гражданите, а не на управляващите.

В същото време Костов уточни, че от СДС не са молили за подкрепата на Борисов и Цветанов. Същото се отнасяло и за ДСБ.

От ДСБ призоваха за по-активно участие на 12 юни, за да не бъде дадена възможност за опорочаване на демократичния вот.

Междувременно от пресцентъра на БСП съобщиха, че кандидатът за кмет на София и общински съветник от БСП Георги Кадиев ще гласува на вътрешните избори на Синята коалиция. Той не уточнява за кои кандидати на СДС и ДСБ ще даде гласа си.

Според Кадиев провеждането на предварителни вътрешни избори е ценно и заслужава да се подкрепи и да стане традиция в българския политически живот.

Кандидатът на БСП изтъква, че с гласуването на изборите на Синята коалиция иска да поведе битката за нормалност в политическото всекидневие.

"Който и да е моят опонент на истинските избори на 23 октомври, ще получи честно състезание, без договорки и удари под кръста”, каза Георги Кадиев.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама