ЧЕРНО И БЯЛО


Вместо Стависки, СГС осъди безпомощната Мануела

51 7485 14.06.2011
Вместо Стависки, СГС осъди безпомощната Мануела

Днес Софийски градски съд отхвърли иска на Мануела Горсова срещу застрахователната компания на Максим Стависки “Дженерали застраховане" за имуществени вреди в размер на 189 254 лева.



След двугодишно протакане и многократно отлагане на заседанията по делото, състав на СГС с председател съдия Йорданка Моллова определи иска като неоснователен и недоказан.

Заедно с това Мануела, която тежко пострада при пътния инцидент край Ропотамо, е осъдена да заплати на Максим Стависки и Дженерали близо 21 хиляди лева съдебни разходи. Исканата от адвокатите на Мануела сума представлява парите, дадени за лечението на момичето в Израел.

Съдийският състав обаче приема, че при това лечение за Мануела не са настъпили имуществени вреди, тъй като престоят и манипулациите в Израел са заплатени с парите, постъпили по дарителските й сметки в рамките на националната кампания, организирана за подпомагане на тежко пострадалото момиче и събрала сумата от 390 747 лв.

Според семейството на Мануела досега лечението и рехабилитацията й струват над 1 млн. лева, като в момента месечните разходи са в порядъка на 5 хиляди лева.

Припомняме, че преди три години Мануела Горсова стана жертва на тежка катастрофа, причинена от Максим Стависки, който карал джипа си в пияно състояние. Въпреки усилията на лекарите и у нас, и в Израел, състоянието на момичето продължава да е тежко. Макар лечението в Израел да е повлияло благотворно и да се наблюдават редица подобрения, медицинските експертизи, направени в рамките на делото, установяват, че и след лечението Мануела продължава да е в “персистиращо хронично вегетативно състояние".

Майката на Мануела, Дияна, която е неин настойник, коментира лаконично решението, като по думите й съдът се е държал като адвокат на Стависки и на застрахователната компания.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама