НОВИНИ


Инспекторатът на ВСС подхваща Янева за “Софийски имоти”

19 5478 14.06.2011
Инспекторатът на ВСС подхваща Янева за “Софийски имоти”

Инспекторатът на Висшия съдебен съвет ще направи проверка на делото "Софийски имоти", съдия докладчик по което е новият председател на Софийския градски съд Владимира Янева. Това съобщиха от Висшия съдебен съвет.



Проверката ще бъде направена по предложение на Комисията по професионална етика и превенция на корупцията с председател Цони Цонев. Решението за това е взето на извънредно заседание на комисията. Официално проверката ще бъде възложена по време на заседанието на ВСС в четвъртък и ще касае организацията на образуването и движението на делото.

Междувременно от ВСС вече е изпратено писмо до председателя на Сметната палата, с което се иска да се направи проверка за изясняване дали съдия Владимира Янева е декларирала всичките си имоти съгласно закона и има ли пропуски и нарушения в подадената от нея декларация.

Вчера и министърът на правосъдието Маргарита Попова поиска Висшият съдебен съвет да провери изнесените данни за съдия Владимира Янева. Това стана след като в медиите наскоро бяха оповестени данни, според които Янева е била в конфликт на интереси по делото.

Членовете на ВСС твърдят, че не са знаели за този случай. Янева отнесе критики и заради факта, че тя и съпругът й са близки семейни приятели с вътрешния министър Цветан Цветанов.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама