Свинското без кост върви в българските магазини по средно 8 лв. за кг (4 евро), докато в Гърция е по 6 евро, а във Франция - 8 евро. Цената на бутилка олио у нас е около 3 лв., докато в Германия е с 20% по-ниска.
Ядем сравнително евтин хляб и месо, но плащаме скъпо за захар и олио. Това показва съпоставка на цените на 24 основни стоки в Гърция, Германия, Франция, Италия и у нас.
Свинското без кост върви в българските магазини по средно 8 лв. за кг (4 евро), докато в Гърция е по 6 евро, а във Франция - 8 евро. У нас са по-ниски и цените на пилешкото и телешкото. За захарта обаче плащаме почти двойно в сравнение с гърците. У нас е средно 2,45 лв./кг, докато при съседите - само 70 евроцента. Българското олио е по 3 лв. в магазините, а в Германия - малко над 1 евро, сравнява в. 24 часа.