НОВИНИ


Тъй рече Кунева: Ще бъда президент на гражданите!

80 5869 21.06.2011
Тъй рече Кунева: Ще бъда президент на гражданите!
М. Кунева

Кандидатката за държавен глава обяви, че президентът не може да бъде протоколен придатък към герба, знамето и химна и представи отворената си платформа.



Меглена Кунева представи президентската си програма днес. Тя отбеляза, че задачите на държавния глава са ясно назовани от Конституцията и това, че той „олицетворява единството на нацията и представлява Република България в международните отношения" не е декларация, а мисия.

Президентът не може да бъде протоколен придатък към герба, знамето и химна, затова ще изпълня функциите му с ново съдържание, зарече се кандидатката за държавен глава, която имала отворена платформа.

Ще упражнявам правото на отлагателно вето или ще се обръщам към Конституционния съд винаги, когато със закон се нарушават и дори само се застрашават правозащитните стандарти, икономическата свобода и принципите на добро управление, обеща Кунева. И продължи: "Ще бъда президент на гражданите като работя за реално овластяване и промяна в начина, по който те избират и контролират институциите!"; "Ще приложа напълно прозрачна процедура при назначаването на главен прокурор и попълване квотата на президента в съдебната власт"!
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама