НОВИНИ


Бистрят казуса Янева - "Софийски имоти"

6 5501 27.06.2011
Бистрят казуса Янева - "Софийски имоти"
Вл. Янева

Ще се изяснява защо Янева е останала докладчик по делото "Софийски имоти", въпреки че по-рано е купила от дружеството два имота на преференциални цени.



Специализираната комисия за установяване на конфликт на интереси към Висшия съдебен съвет ще се срещне с председателя на Софийския градски съд Владимира Янева
във връзка с работата й по едно от делата за злоупотреби в общинското дружество "Софийски имоти", съобщи БНР.

Близо месец след избора на Янева за председател на най-големия български съд и провокираните от този избор въпроси, един от които беше защо Янева е останала докладчик по делото "Софийски имоти", въпреки че 8 години по-рано е купила като пълномощник на баща си от "Софийски имоти" два имота на преференциални цени, се стига до днешното изслушване. За него на Янева е било указано да носи конкретни документи, обясни Стефан Петров от Висшия съдебен съвет.

Каквито документи притежава, да ги предостави във връзка с наказателното от общ характер дело и във връзка със сделката, по която е била пълномощник, каза Стефан Петров. Какви са правомощията на помощната комисия, оглавявана от Петров, обясни самият той. Ако установим, че има данни за конфликт на интереси, мисля, че то е в интерес и на самото заинтересовано лице, ще изпратим материалите на комисията за предовратяване и установяване на конфликт на интереси, която е компетентната комисия, допълни Петров.

Преди две седмици Янева обясни кратко защо не си е направила отвод по делото "Софийски имоти". Преценявам по вътрешно убеждение, че няма конфликт на интереси, че не съм заинтересована от изхода на делото, каза Янева, добавя БНР.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама