НОВИНИ


“А” група си прави телевизия

2 5305 01.07.2011
“А” група си прави телевизия

Преговорите с телевизиите не вървят.



Идея за собствен телевизионен канал на Българския футболен съюз става все по-реална заради неяснотите кой ще излъчва мачовете от “А” група, пише Труд. Каналът ще е платен и би се излъчвал в пакета на някой кабелен оператор. Но до старта на сезон 2011-2012 остава само месец и реализацията на идеята е невъзможна преди следващото лято. Специализиран канал има Висшата лига на Англия. По него вървят мачове и интервюта. Но каналът може да се гледа в целия свят освен в... Англия. Там двубои излъчва само притежателят на правата - “Скай спортс”.

Продължава надлъгването за мачовете по телевизията

Футболните клубове и БФС дадоха още 9 дни срок на притежателя на правата за излъчване на мачове Би Ти Ви да представи оферта за новия сезон. До старта на първенството има 37 дни, а не се знае кой ще показва на народа двубоите от “А” група. Ако до 10 юли няма конкретно предложение от Би Ти Ви, преговорите с тази медия приключват и ще се търсят други оферти.

Поредната среща между БФС и представители на клубовете не донесе резултат. Договорът с Би Ти Ви изтече, медията засега не отправя оферта за подновяване, а и да има такава, тя едва ли ще надхвърля 2 милиона лева за година. Клубовете оценяват продукта си на около 7,5 млн. лева. Между футбола и Би Ти Ви тепърва предстоят съдебни дела за удържаните от телевизията 1,6 млн. лева по изтеклия договор. Съществува неофициално предложение от БНТ и ТВ 7 за съвместно купуване на правата за мачовете. Говори се за стойност на офертата от близо 6 млн. лева. Но реална и официална такава още няма. По резервния вариант усилено работи представителят на фирмата носител на правата за мачовете Валентин Михов. “Би Ти Ви още не е отговорила на писмото, което им изпрати Борислав Михайлов миналата седмица - каза президентът на “Славия” Венцислав Стефанов след срещата. - Всички софийски клубове сме разочаровани от тази медия.”

Изпълнителният директор на “Левски” Константин Баждеков стигна по-далеч. Финансистът на “Герена” се закани да не пуска камерите на Би Ти Ви да снимат мачове и тренировки на “сините”. Но според нормативните документи на БФС на медия, включена под някаква форма в договореностите за лиценз или сублиценз на тв правата, не може да се отказва достъп до стадионите. Санкциите при нарушение са служебни загуби или изваждане от групата. (Труд)
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама