НОВИНИ


РЗС погна Първанов, настоява за данъчна проверка

27 5034 01.07.2011
РЗС погна Първанов, настоява за данъчна проверка
Яне Янев

Партията на Яне Янев ще настоява за данъчна проверка на президента Георги Първанов след приключване на мандата му.



От данни, с които разполага РЗС е видно, че членове на семейството му са си купили скъпи имоти и за тях е важно да се разбере откъде идват парите.

Депутатът от РЗС Емил Василев размаха нотариалните актове на имотите, за които от партията искат да знаят с какви пари са купени. Василев твърди, че президента Георги Първанов и семейството му са едни от най-богатите хора в България. „Синът му Владимир Първанов притежава гараж в кв. „Манастирски ливади” от 34 кв.м, притежава мезонет от 231 кв.м също в кв. „Манастирски ливади”. Неговата фирма купува луксозен офис. Зорка Първанова е притежател на 8500 кв.м поземлен имот в землището на село Иваняне, придобит за 45 000 лева”, обясни той.

Мезонетът на Владимир Първанов е купен на кредит и е ипотекиран, признават от РЗС и твърдят, че жилището му е продадено от фирма, която е спонсорирала президентската кампания на баща му. Цената на квадратния метър била 519 евро. „При положение, че в този район под 1000 евро за кв.м не се оферират въобще цени”, уточни той.

Междувременно от РЗС съобщиха, че са внесли проекторешение в парламента за свикване на референдум за Велико народно събрание, което да приеме нова Конституция. От партията искат този референдум да се проведе на 23 октомври, когато ще са и изборите за президент и местни власти. Броят на народните представители да се намали от 240 на 100, предлагат от РЗС, като половината от тях да се избират мажоритарно. 5% да е прага за партиите, а 8 за коалициите при влизане в Народното събрание, вот на недоверие да може да се гласува и на отделен министър и да няма политически квоти при избор на мандатни длъжности настояват още от РЗС.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама