НОВИНИ


Сините: Правителството няма да оцелее без финансов заем

43 5285 03.07.2011
Сините: Правителството няма да оцелее без финансов заем
Мартин Димитров

Заради безсмислената АЕЦ Белене” правителството на ГЕРБ изхарчи точно толкова пари от бюджета, колкото и Тройната коалиция. Но най-интересното е, че управляващите днес подмениха шефовете на всички енергийни дружества, тецове и вецове, като оставиха да командват само старите началници на АЕЦ “Белене”. Явно тези момчета са еднакво удобни както за правителството на Станишев, така и на Борисов.



Това обяви в предаването “ На 4-ри очи с Цветанка Ризова” лидерът на СДС Мартин Димитров.

Според него най-големият проблем бил, че държавата нямала енергийна стратегия. Ако съществувала такава, щяло ясно да се види, че вместо да се закопават пари в ненужната “Белене”, е по-добре да се финансират програми за енергийна ефективност, като поставяне на слънчеви панели, топлоизолиране на жилища и други. Той обясни, че в момента такава стратегия се разработва от СДС.

Димитров призна, че министърът по европроектите Томислав Дончев е работещ и деен човек, но въпреки това парите по програми на ЕС не се усвояват и държавата само губи от това.

Мартин Димитров е категоричен, че страната е в тежка икономическа криза и тя ще се усети особено силно преди изборите наесен. Според него правителството на ГЕРБ е изразходвало много средства от валутния резерв и от Здравната каса. Но няма да му се размине и дори ще му се наложи да иска заем или от международни институции, или чрез имитиране на вътрешен облигационен заем, прогнозира икономистът.

Той окачестви като несериозни въпросите кой министър му харесва и на кой има доверие. Димитров обаче не пропусна да отбележи, че сините са солидарни с опозицията за оставаката на министър Цветан Цветанов.

Лидерът на СДС изрази опасения, че по време на изборите могат да се използват полицейски методи срещу опонентите на управляващите.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама