НОВИНИ


Правозащитници искат главата на Цветанов

27 5103 04.07.2011
Правозащитници искат главата на Цветанов
Цветан Цветанов

Българският хелзинкски комитет поиска оставката на вътрешния министър Цветан Цветанов и незабавната намеса на еврокомисаря по правосъдието Вивиан Рединг заради атаките му срещу съда.



Поводът е последното изявление на Цветанов, който, след арестите при проваления обир на банков клон в столицата, обяви, че задържаните вече са били пускани от съда и занапред акциите на МВР ще се кръщават с имената на съдиите, освободили някого под гаранция.

Това е "груба, персонализирана, директна агресия срещу хората, от които зависи справедливият процес, с цел да бъдат принудени да действат, както иска полицията", смятат от организацията.

Според тях, човек, който извършва такава непростима агресия срещу законността, не може да има място в българското правителство.

Те призовават също премиерът Бойко Борисов и министърът на правосъдието Маргарита Попова да реагират незабавно на проявата на Цветанов и министър-председателят следва да го отстрани. Ако са безсилни да се справят с това, следва самите те да си подадат оставка, категорични са правозащитниците.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама