ПОЛИТИКА


Ст. Софиянски: Шансовете ми за кмет на София са големи!

50 5947 05.07.2011
Ст. Софиянски: Шансовете ми за кмет на София са големи!
Стефан Софиянски

По икономически спад единственият аналог на това правителство е кабинетът Виденов. Трябва да се намали ДДС до 5% на три категории стоки и да се вдигне за стоките на лукса, за да преминем през кризата, препоръча той и каза, че с чисто лице влиза в халите.



Единственият министър, който не може да се оправи с дефицита, е Симеон Дянков, обяви по БНТ Стефан Софиянски. По икономически спад единственият аналог на това правителство е кабинетът Виденов. Ако не са земеделците ни, които са фантастични, няма кой да ни извади.

Трябва ясна политика, защото другите средства са изчерпани и резервът е изхарчен неправилно. Единственият инструмент, който остана възможен, е диференциацията на ДДС. Той трябва да се намали драстично - до 5% в три категории - на храните, за да има стимул потреблението; на част от лекарствата (животоспасяващите) и на книгите. Когато човек е в криза, той първо се лишава от духовността, а той трябва да има достъп до нея.

При такова положение като контрапункт може да се качи ДДС на стоките на лукса като временна мярка, препоръча Софиянски. Само така можем да получим необходимата инерция за догонване на другите страни в ЕС.

Шансовете да бъда кмет на София са големи, каза още Софиянски. Обичам града си и влизам с открито чело в халите; възстановил съм ги и съм ги изстрадал, заключи той.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама