ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 22 януари

0 3940 21.01.2008
Предстоящо на 22 януари

Заседава Съветът на ЕС по икономически и финансови въпроси; провеждат политически консултации между министерствата на външните работи на Република България и на Република Македония; очертават прогнозните тенденции за 2008; отново протестират медици.


 

Министърът на финансите Пламен Орешарски ще участва в заседание на Съвета на ЕС по икономически и финансови въпроси. На заседанието на ще бъде представена работната програма на Словенското председателство.

Лекарите от цялата страна ще проведат протест. Медиците в болничната помощ ще спрат работа от 8 до 9 часа. Първата смяна общопрактикуващи лекари ще прекъснат работния си процес от 10 до 11 часа, а втората смяна от 14 до 15 часа. В тези часове ще бъдат обслужвани единствено спешните и неотложни случаи.

От 14.00 часа в централата на БСП на ул. „Позитано” 20 ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП.

В 9 часа в заседателната зала на МВР министърът на вътрешните работи Румен Петков и представители на NERA Networks AS ще подпишат споразумение за изграждане на Втора фаза от рамковото споразумение на Интегрирана комуникационна система. На церемонията ще присъства и посланикът на Норвегия.

От 9.30 часа в заседателната зала на вътрешното министерство ще бъде изнесен отчет-анализ на пътнотранспортните произшествия за 2007г. и плана за новата 2008 г. Ще участват представители на министерствата на вътрешните работи, на транспорта и на регионалното развитие и благоустройство.

В Министерството на външните работи ще се проведат политически консултации между министерствата на външните работи на Република България и на Република Македония. От българска страна делегацията ще бъде водена от заместник-министър Любомир Кючуков, а от македонска - от заместник-министър Зоран Петров. Церемонията по подписването на Меморандума ще се състои от 11.45 ч. в зала “Договори” на МВнР. След това заместник-министър Кючуков и неговият македонски колега ще направят изявления за медиите.

От 11.30 часа в МВнР вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще проведе официални разговори с министъра на външните работи на Ислямска република Иран Манучехр Моттаки.

Как изглежда 2007 година в цифри и какви са прогнозните тенденции за 2008 през погледа на водещи агенции за социологически и пазарни проучвания у нас е темата на открития форум-дискусия, който ще се проведе от 10 часа в Национален пресклуб София. В него ще вземат участие експерти от Агенция Ноема, Маркет линкс и Синовейт България. Те ще представят данни за: промяната и тенденциите в развитието на медийния пазар у нас, динамиката в потребителските нагласи на българина и промяната на ценностите и нагласите на младежите в България

Oт 14 ч. ще се проведе пресконференция на тема "Проблемите на българите в Украйна - Всеукраински център на българската култура", организирана от Съюза на Тракийските дружества в България и Асоциацията на българите в Украйна. Срещата с журналисти ще е в “София прес”.

От 11.45 часа в Прес-клуб “България” – в Националния стадион “Васил Левски”- София ръководствата на Българската Федерация по спелеология (БФСп) и Спелеоклуб и училище “София”- София канят представители на всички печатни и електронни медии на пресконференция на тема “Българи в световните дълбини”. На пресконференцията ще присъстват Петър Берон, председател на БФСп, участниците в наскоро приключилата руско-българска експедиция в 7-мата по дълбочина пропаст в света “Сарма”, Кавказ, участници в предстоящите български експедиции в Косово и Украйна.

Кръгла маса на тема „Малките и средни предприятия – движеща сила в европейските икономически и социални промени” ще се проведе на 22 януари 2008, от 9.00 ч. в конферентната зала на хотел „Арена ди Сердика”, София. 

Мария Капон ще участва в работна закуска с представители на Съюза на малките и средни предприятия към Европейската народна партия. Ще бъде обсъдено непрякото данъчно облагане и възможностите за насърчаване на предприемачеството в ЕС. По-късно през деня ще се състои и работен обяд, организиран от Групата на жените-предприемачи към Съюза на малките и средни предприятия, на която Мария Капон е заместник- председател.

"Oceanus" и "РУЕЛ 2000" ООД ще дадат пресконференция на тема “Революционно медицинско откритие за предотвратяване на рака на шийката на матката”. Пресконференцията е от 11 часа в БТА.

Омбудсманът на Република България и Центърът за защита правата в здравеопазването ще дадат пресконференция на тема “Онкоболните отвъд обещанията, фразите и пожеланията”. Брифингът е от 12 часа в БТА.

От 15.30 ч. в заседателната зала на ОДП-София ще се проведе пресконференция във връзка с отчет-анализа на ОДП и ОБПБЗН-София за изминалата 2007 година. Поканени са министърът на вътрешните работи Румен Петков, директорът на Национална служба “Полиция” главен комисар Веселин Петров, областният управител на Софийска област Емил Иванов, председателят на Софийски окръжен съд, окръжният прокурор, директорът на Софийска окръжна следствена служба. 

Симфоничният оркестър на БНР ще изнесе концерт в Културен център Miguel Delibes, Валядолид, Испания.

Община Айтос и Общинският съвет – Айтос организират бизнес среща за представяне на идеен проект „Газификация на град Айтос”. Срещата ще се проведе от 14,00 часа в Заседателната зала на Община Айтос.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама