АКТУАЛНО


Автобус се преобърна, повдигат обвинение на шофьорите

1 6733 07.07.2011
Автобус се преобърна, повдигат обвинение на шофьорите

Днес се очаква да бъдат повдигнати обвинения на двамата шофьори на украинския автобус, който катастрофира снощи край Варна, съобщи бТВ. При инцидента близо до Варна загина 36-годишна жена, украинска гражданка. Автобусът е превозвал детска група и придружителите и.



И двамата водачи са задържани за срок от 24 часа. Разследват се всички възможни версии, които са довели до тежкия инцидент – техническа повреда или човешка грешка. Според очевидец колелата на украинския автобус са спрели да се движат изведнъж, в резултат на което автобусът е започнал да занася, на два пъти е излизал от пътното платно и е влизал в канавката, като се е завръщал на пътя, но в крайна сметка е паднал в канавката на дясната си страна.

Най-вероятно и избраната от шофьора скорост също не е била съобразена с пътната обстановка.

Повече яснота за инцидента ще има след изготвянето на техническа експертиза, която е назначена за четвъртък, съобщиха от варненската полиция.

Пътниците от автобуса са настанени в хотел във Варна.

Катастрофата стана в сряда около 18.00 ч. Украинците са пътували от Обзор към родината си. При катастрофата пострадаха осем души, късно снощи 36-годишна жена почина в болницата във Варна. Сред ранените има пет деца и двама възрастни, които са настанени в МБАЛ "Св. Анна" без опасност за живота.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама