БИЗНЕС & ТУРИЗЪМ


Миро Найденов се опъна на Дянков; трябвало да се говори

24 5698 12.07.2011
Миро Найденов се опъна на Дянков; трябвало да се говори
Мирослав Найденов

Оценките се дават само от премиера. Именно той каза да обясняваме на хората какво правим. Така министър Найденов коментира забележката на вицепремиера Данков, че трябва повече да работи и по-малко да говори. Добре организиран канал вкарвал негодни храни от Гърция. Там потреблението паднало и продукти с минал срок на годност се прехвърлят у нас.



Всеки има право на мнение, но оценките може да се дават само от премиера, обяви по БТВ  министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов в коментар за репликата на вицепремиера Симеон Дянков повече да работи и по-малко да говори. Призивът на премиера бил да се говори и обяснява. В пространното интервю Дянков говорел в минало време и думите му се отнасяли за работата на ДФ „Земеделие”, където вече имало промяна и на поста изпълнителен директор на фонда бил назначен началникът на кабинета на Дянков.

За пръв път, без да сме длъжни, на работна група показваме с мултимедия подробности за земята на всеки земеделски производител, обяви още Мирослав Найденов. Има специална програма с ограничен допуск; не може един да вземе от друг и да даде на трети; има интегрирана система, контролирана от ЕК, увери министърът, доказвайки защо са стриктни със субсидиите във фонд Земеделие.

Българинът яде все по-качествени храни, увери министърът. Непрекъснато се правели проверки и на храните по хотелите на ол инклузив, продължи той. Представете си какво се дава на хората, ако хранодена е 3 лв, каза Найденов, който разпоредил ветеринарен контрол на българо-гръцките пунктове. Задържаните количества ще отидат на екарисажа, а не на нашата трапеза, уточни той и каза, че ставало въпрос за организиран канал, след като имало задържан и служител. В Гърция има криза, потреблението е паднало, явно се прави опит продукти с минал срок на годност да влязат у нас. Те обаче не могат да влязат в магазинната мрежа, увери министърът.

Нека в Дебелец бъдат спокойни, няма земеделски площи, които да са поразени от вчерашния инцидент, каза Найденов.

Frognews.bg
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама