ПРЕДСТОЯЩО


Предстоящо на 23 януари

0 4126 22.01.2008
Предстоящо на 23 януари

Заседава НС; председателят на СДС Пламен Юруков дава обяд в чест на Владимир Буковски; протестират работници от "Кремиковци"; провежда се шествие под надслов “ИСКАМЕ СИ ПЛАНИНАТА ЖИВА!”; представят оценка за издръжката на живот.


 

Държавният глава Георги Първанов ще връчи "Почетен знак на президента на републиката" на Дарик радио. Отличието е по повод 15-годишнината от създаването на радиото. Церемонията ще се състои от 11.45 ч. на “Дондуков” 2.

Oт 9.00 часа ще се проведе редовно заседание на Народно събрание.

От 10.00 часа министърът на здравеопазването проф. Радослав Гайдарски и представители на ръководството на Министерството на здравеопазването ще се срещнат с представители на Управителния съвет на Националното сдружение на общините в Република България. След приключване на срещата – около 11.30 ч., участниците в нея ще дадат брифинг в заседателната зала на Министерството на здравеопазването.

От 14:45 ч. вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще приеме делегация на Милано, водена от кмета на града Летиция Морати.

От 10.00 часа в пространството от западната страна на площад "Александър Невски" ще се състои церемония по освещаването на новите 28 автомобила, които ще бъдат предоставени от министъра на правосъдието Миглена Тачева на председателите на регионалните административни съдилища в страната. Освещаването ще бъде извършено от Знеполския епископ Йоан, на церемонията ще присъства и председателят на ВАС Константин Пенчев.

Председателят на СДС Пламен Юруков ще даде обяд в чест на Владимир Буковски. Срещата ще се проведе от 12.30 часа в Енотека “Уно” .

В Министерство на финансите ще се проведе първото заседание на Комитета за наблюдение по финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство. След приключване на заседанието на Комитета за наблюдение е предвидена пресконференция за представители на медиите, на която ще присъства и министърът на финансите Пламен Орешарски. Събитието ще се проведе в зала "Колегиум" на Министерство на финансите от 12.30 часа.

Жозеф Дол, председател на групата на Европейската народна партия в ЕП, и Бойко Борисов, неформален лидер на ГЕРБ, ще открият Информационния център на българските евродепутати в групата на ЕНП. Откриването ще се състои утре от 12 часа. Веднага след това - в 13 часа в него ще се състои пресконференция на двамата политици. Информационният център ще се намира на ул. „Академик Методий Попов” 24 А.

Изпълнителният директор на Държавен Фонд “Земеделие” доц. д-р инж. Димитър Тадаръков, съвместно с цялото ръководство, ще представи на пресконференция отчет за дейността на институцията за изминалата 2007 г. и перспективите в работата на Разплащателната агенция през настоящата 2008 г. Същия ден, в присъствието на журналистите, ще започне превеждането на 350 млн. лева субсидии към банковите сметки на земеделските стопани по Схемата за единно плащане на площ.

От 11 часа в сградата на Сметната палата на ул. “Екзарх Йосиф” №37 ще бъдат обявени на пресконференция резултатите от проверките по документи за достоверността на декларираните факти в ежегодните декларации, подадени през 2007 г. от лицата, заемащи висши държавни длъжности. В пресконференцията ще участват председателят на Сметната палата проф. Валери Димитров и директорът на дирекция “Публичен регистър” Тоньо Железчев.

Очаква се от 8.00 часа сутринта пред централно управление на “Кремиковци” да се проведе протест на работници в комбината.

От 17.30 часа пред паметника на св. Климент Охридски (градинката между СУ и Парламента) ще се проведе шествие под надслов “ИСКАМЕ СИ ПЛАНИНАТА ЖИВА!”

От 11.00 часа на 11 етаж в сградата на КНСБ ще се проведе пресконференция, на която Института за социални и синдикални изследвания към КНСБ ще представи оценка за издръжката на живот.

Frognews.bg


Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама