ПОЛИТИКА


Проф.Вучков формулира петте “смъртни гряха” на Първанов

67 10409 14.07.2011
Проф.Вучков формулира петте “смъртни гряха” на Първанов
проф. Юлиян Вучков

Преди да тръгнем към избор на нов президент, трябва ясно да бъдат посочени вините на Георги Първанов, досегашният държавен глава. Това каза в студиото на “Бодилник” по ТВ 7 легендарният водещ проф. Юлиян Вучков.


Той синтезира основните грешки на Първанов така:
Подкрепяше антибългарската партия ДПС;
Беше твърде близък до кредитни милиони, олигарси и хора свързани с престъпния свят;
Въвлече България във войната ни с Ирак, от което страната загуби;
Назначи Станишев за лидер в БСП;
Създаде разбойническата тройна коалиция, която окраде страната.

Според професора Първанов е в основата на сегашната президентската кампания, а той е източник и на много от появяващите се компромати.

По думите му в двадесет годината история всички партии предлагат на народа два типа кандидати за президенти. Първият – бивши провалили се некадърни политици, като Меглена Кунева, а вторият – анонимчици, които никой не познава и не са свършили нищо полезно за държавата, като синия Румен Христов.

Нуждаем се от генерална промяна на политиката, трябва да бъдат издигнати независими интелектуалци с голям обществен кредит, надпартийни и са родолюбци. А партиите търсят точно обратния тип – зависим партиец, агент, който да им защитава интересите в институциите, заяви Вучков.

Той е категоричен, че ако Бойко Борисов се впусне в президентската надпревара, значи е луд.

Без него правителството ще се срути и партията му ще се провали. Борисов има развита живковска интуиция, но и голямо чувство за реалност и затова съм сигурен, че няма да тръгне за президенството, смята професорът.

Той твърде, че въпреки критиките Борисов продължава да е най-предпочитания политик в страната. Вучков каза, че не вярва на рейтинги, защото те са купени и измислени от продажни социолози. Той изрази желание да види и в България истинска президентска кампания с дебати, много въпроси и срещи, каквито се водят в САЩ. А не като Георги Първанов, който преди да спечели втория си мандат, бягал от дебатите с опонентите си.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама