НОВИНИ


Врагове на Лечков пуснаха "мафиотски" филм за него

25 8374 14.07.2011
Врагове на Лечков пуснаха "мафиотски" филм за него
Й. Лечков

“Новата мафия“ се нарича филмът за Сливен, Лечков, схемите за източване на европари и подставените лица, според създателите му.



Документален филм за управлението на Сливен, озаглавен “Новата мафия“, набира популярност в Интернет. Зад видеото в две части, озвучено на български и със субтитри на английски, стоят общинските съветници на коалиция "Съюз за Сливен". Коалицията включва независими съветници, включително и напуснали ГЕРБ, информира Медиапул.

Филмът представя конкретни схеми за източване на европейски и общински пари от "престъпен кръг" около сливенския кмет Йордан Лечков, който е наречен "капо ди тути капи". Общински съветници в града разказват във филма как благодарение на две подставени лица на Лечков – Евгени и Коста Петкови, фирми на кмета са овладени 90% от обществените поръчки на Сливен. Лечков е обвинен в пране на пари, източване на общинския бюджет и кражба на милиони от еврофондовете.

“Гражданите на Сливен не очакват да бъде раздадено правосъдие. В Сливен властва нищетата, мизерията, липсата на избор за работещите хора. Тук управлението на Лечков няма алтернатива и единствената възможност е да хванеш първия самолет и да отлетиш някъде, където хората струват нещо, някъде, където трудът се заплаща“, разказва филмът.




Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама