НОВИНИ


Да заприличаме на французи, поиска А. Семов

16 4919 17.07.2011
Да заприличаме на французи, поиска А. Семов
А. Семов

Затова била нужна нова Конституция, която да ни приближи до френския политически модел.



Не можем да си позволим повече да сменяме един с друг случаен месия, а трябва да си променим управлението на държавата, поиска по БНР кандидат-президентът на РЗС Атанас Семов. Той беше категоричен, че на страната са нужни не толкова нови предсрочни избори, а направо избори за Велико Народно събрание и промяна на Конституцията. Днешната била  напълно изчерпана, защото изолирала гражданите и не предвиждала разделение на властите, а диктат на лидера.

Новата Конституция поне малко трябвало да приближи България малко до френския политически модел, според кандидат-президентът на РЗС, който се е запознал с този модел още от времето, когато е бил докторант в Нанси.

По-рано днес от РЗС определиха кандидатурата на Ивайло Калфин за президент като израз на безпомощност и заявка за политическо дезертьорство на БСП. В съобщение на Пресцентъра на РЗС до медиите РЗС заявиха, че ставало дума за компромисен политически хибрид между Станишев и Първанов, който показвал, че БСП не се интересува от изборния резултат, а само от запазването на вътрешнопартийното статукво.
Препоръчай Сподели
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Ads / Реклама
Ads / Реклама